Terug gemeenteraad

Thu 18/06/2020 - 20:00 Raadzaal

Openbaar

  • Artikel 1.
    Goedkeuring wordt verleend aan het bijzonder bestek BE0120.000292.120 versie B1 dd. 9/06/2020 ‘Onderhoud Wegen 2020’ en bijhorende meetstaat, stratenplan, synopsis, offerteformulier en de raming voor de overheidsopdracht voor Werken met als voorwerp "Buitengewone onderhoudswerken aan wegen - dienstjaar 2020", opgesteld door de ontwerper, Arcadis Belgium N.V., Post X - Borsbeeksebrug 22 te 2600 Antwerpen.
    De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt 273.769,34 euro excl. BTW.

    Artikel 2.
    Bovengenoemde overheidsopdracht voor Werken met als voorwerp “Buitengewone onderhoudswerken aan wegen - dienstjaar 2020” wordt gegund bij wijze van de openbare procedure.

    Artikel 3.
    De raming dient als zijnde van indicatieve aard beschouwd.

    Artikel 4.
    De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau via E-tendering. De ontwerper Arcadis Belgium N.V., Post X - Borsbeeksebrug 22 te 2600 Antwerpen, wordt aangesteld om de E-tenderingprocedure te voeren in opdracht van het gemeentebestuur van Zandhoven voor zowel het plaatsen van de opdracht als voor de opening van de offertes.

    Artikel 5.
    De uitgave voor deze opdracht is voorzien op budgetrekening 0200-00/224007/IP-27.

    Artikel 6.
    Afschrift van deze beslissing zal aan de financieel directeur worden overgemaakt.

  • Artikel 1.
    Het plan ‘grondafstand’, voor wat betreft de grondafstand, opgemaakt door Studiebureau Verhaert, met als contactadres Kasteelstraat nr. 9 te 2280 Grobbendonk, waaruit blijkt dat in totaal 674m² wordt afgestaan, wordt goedgekeurd.
    Artikel 2.
    Het tracé van de weg, aan te leggen als nieuwe ontsluitingsweg op de Tuinweg en langsheen de Pulsebaan (zone voor het bushok) wordt definitief goedgekeurd mits de volgende opmerkingen
    - De nieuwe wegenis met aanhorigheden en de zone van het bushok zal aangelegd worden door gemeente, op kosten van de aanvragers, en de aanvragers dienen hiervoor een verbintenis te ondertekenen.
    - Bij de inplanting van de bomen in de wadi’s dienen de afstandsbepalingen opgenomen in het burgerlijk wetboek te worden gerespecteerd.
    Artikel 3.
    De “Belofte van kosteloze grondafstand”, opgesteld aan de hand van de in het vorig artikel goedgekeurd plan grondafstand, wordt goedgekeurd en het voorstel van kosteloze grondafstand wordt aanvaard.
    Artikel 4.
    Afschrift van deze beslissing zal bij de aanvraag tot omgevingsvergunning gevoegd worden.

  • Artikel 1.
    Het plan ‘grondafstand’, voor wat betreft de aanduiding van de gewijzigde rooilijn, opgemaakt door Studiebureau Verhaert, met als contactadres Kasteelstraat nr. 9 te 2280 Grobbendonk, wordt goedgekeurd.
    Artikel 2.
    De rooilijn ter hoogte van de Pulsebaan 25 en 27 wordt definitief goedgekeurd.
    Artikel 3.
    Afschrift van deze beslissing zal bij de aanvraag tot omgevingsvergunning gevoegd worden.

  • Artikel 1.
    Het plan “grondafstand”, opgemaakt door Studiebureau Verhaert, voormeld, kantoorhoudende te 2280 Grobbendonk, Kasteelstraat 9, waaruit blijkt dat 323 m² grond aan de gemeente Zandhoven kosteloos zal worden afgestaan en waarop voornoemde inneming in het geel staat ingekleurd en benoemd staat als lot A, wordt goedgekeurd.
    Het ontwerp van akte van kosteloze grondafstand, opgesteld door meester Meesters, notaris met standplaats te Zandhoven, wordt eveneens goedgekeurd.
    Artikel 2.
    Deze grondafstand zal wettelijk worden geregeld, bij akte te verlijden voor meester Meesters, notaris met standplaats te Zandhoven.
    Artikel 3.
    De heer Luc Van Hove en mevrouw Annick Smeets, respectievelijk burgemeester en algemeen directeur worden afgevaardigd om bij het verlijden van de akte, namens de gemeente Zandhoven, op te treden en rechtsgeldig te handelen.
    Artikel 4.
    Afschrift van deze beslissing zal aan meester Meesters, notaris met standplaats te Zandhoven, worden overgemaakt.

  • Artikel 1.
    De gemeente Zandhoven zal overgaan tot de aankoop - ‘in der minne’ en ‘uit de hand’- van drie percelen bosgrond gelegen aan de Kerkstraat, ten kadaster gekend sectie A, nr. 0043 SP0000, voor een oppervlakte van 310 m², nr. 0044 WP0000, voor een oppervlakte van 1580 m² en nr. A 0046 DP0000, voor een oppervlakte van 3005 m².
    Deze beslissing geldt als een definitieve beslissing.

    Artikel 2.
    De aankoop van dit eigendom geschiedt tegen de forfaitaire prijs van 25.000 euro.

    Artikel 3.
    Deze aankoop zal wettelijk worden geregeld, bij akte te verlijden voor Meester Rochtus Jan, notaris, kantoorhoudend te 2240 Zandhoven, Langestraat 48/2.

    Artikel 4.
    Het ontwerp van notariële akte, opgesteld door Meester Rochtus Jan, notaris te Zandhoven wordt eveneens goedgekeurd.

    Artikel 5.
    De onkosten verbonden aan het verlijden van deze akte zullen worden gedragen door het gemeentebestuur.

    Artikel 6.
    De uitgave voor deze aankoop zal voorzien worden bij de eerstvolgende meerjarenplanaanpassing.

    Artikel 7.
    Deze aankoop geschiedt voor openbaar nut.

    Artikel 8.
    De heer L. Van Hove en mevrouw A. Smeets, respectievelijk burgemeester en algemeen directeur van de gemeente Zandhoven, worden afgevaardigd om bij het verlijden van de notariële akte, namens de gemeente Zandhoven, op te treden en rechtsgeldig te handelen.

    Artikel 9.
    Afschrift van deze beslissing zal aan notariskantoor Rochtus & Meesters en aan de financieel directeur worden overgemaakt.

  • Artikel 1.
    Zijn goedkeuring te verlenen aan de navolgende overeenkomst tussen de gemeente Zandhoven en Regionaal landschap De Voorkempen vzw:

    OVEREENKOMST 12/2020
    INVENTARISEREN VAN DE LAANBOMEN IN DE GEMEENTE ZANDHOVEN

    SAMENWERKINGSOVEREENKOMST tussen de gemeente Zandhoven en Regionaal Landschap de Voorkempen vzw voor de coördinatie van volgend project:

    Tussen de gemeente Zandhoven, Liersebaan 12 - 2240 Zandhoven, vertegenwoordigd door mevrouw Paula Henderickx, voorzitter gemeenteraad en mevrouw Annick Smeets, Algemeen Directeur, hierna genoemd ‘de gemeente’
    en
    Het Regionaal Landschap de Voorkempen vzw, Schildesteenweg 99,2520 Ranst, vertegenwoordigd door de heerJan De Haes, voorzitter en mevrouw Ines Van Limbergen, coördinator van Regionaal Landschap de Voorkempen vzw, hierna ‘RLDV’ genoemd
    wordt het volgende overeengekomen:
    HOOFDSTUK 1: VOORWERP VAN DE OVEREENKOMST
    Artikel 1.
    § 1 De overeenkomst kadert binnen de algemene taken en doelstellingen van RLDV.
    De vereniging heeft tot doel het samen brengen van doelen, initiatieven en actoren rond een integrale visie en aanpak van het landschap waarbij uitvoering wordt gegeven aan een ruimtelijk beleid om het natuurlijk, landschappelijk en (onroerend en cultureel) erfgoedpatrimonium te beschermen, te beheren, te ontwikkelen en te bevorderen. De vereniging wil de toegankelijkheid van dit patrimonium op passende wijze stimuleren via toeristische, recreatieve en educatieve maatregelen om de socio-economische belangen van de streek te behouden en te versterken.
    De initiatieven van een regionaal landschap zijn gericht op (onder andere) het bevorderen van het streekeigen karakter, de natuurrecreatie, het recreatief medegebruik, de natuureducatie, het draagvlak voor natuur en het geïntegreerd en gebiedsgericht beheer. Het regionaal landschap stimuleert en coördineert ook het beheer en de inrichting van terreinen en het herstel, de aanleg en de ontwikkeling van kleine landschapselementen.
    Deze overeenkomst kadert in de ‘LOB-werking’ van RLDV. Een LOB // Loket Onderhoud Buitengebied is een instrument waarbij het regionaal landschap openbare besturen, landeigenaars en beheerders kan ondersteunen bij het regulier landschapsonderhoud, van inventarisatie over visievorming tot uitvoering. Het LOB kan ingezet worden om het beheer van kleine landschapselementen (KLE’s), klein historisch erfgoed (KHE) en specifieke zones zoals parken en recreatieve randinfrastructuur efficiënt, planmatig en kostenbesparend vanuit een integrale landschapsvisie aan te pakken. De coronacrisis zette recent de nood aan een kwalitatief landschap voor iedereen in de verf, met het LOB willen we hier samen werk van maken.
    Binnen een LOB zijn volgende fases van toepassing

      • Inventarisatie
      • Beheervisie
      • Beheerplan
      • Uitvoering op terrein

    § 2. Deze overeenkomst bepaalt de projectgebonden dienstverlening tussen de gemeente en RLDV met betrekking tot coördinatie van het inventariseren van laanbomen en begeleiding bij het opstellen van een gemeentelijk bomenplan (beheervisie en beheerplan).
    De gemeente geeft RLDV met een bijkomende toelage op de basissubsidie, de opdracht om alle laanbomen op publiek domein van de gemeente Zandhoven te inventariseren op straatniveau en bomen in parken ifv opmaak bomenplan en doorstart uitvoering duurzaam regulier beheer.
    RLDV voert bij het inventariseren geen visuele boomveiligheidscontrole uit per boom of per straat. RLDV neemt zo objectief en consequent mogelijk de parameters op die vooropgesteld zijn. De inventarisatie is gericht om te weten welke bomen zich waar bevinden en in welke levensfase ze zich bevinden. Er volgt een inschatting van conditie, vitaliteit en gebreken. Deze worden zo goed als mogelijk beoordeelt. Echter is een inventarisatie proces op gemeentelijk niveau geen veiligheidsonderzoek per boom. RLDV is niet aansprakelijk voor schade en/of incidenten door bijvoorbeeld omgewaaide bomen, vallende takken, wortelopdruk, …, en andere mogelijke relevante schadeclaims . De gemeente blijft verantwoordelijk voor de conditie en veiligheid van hun openbare bomenbestand.
    Artikel 2.
    § 1. Deze overeenkomst geldt voor de opmaak van de inventarisatie van laanbomen waarbij de gemeente Zandhoven de taak aan RLDV geeft voor het coördineren en uitvoeren van de inventarisatie van alle laanbomen op openbaar domein in de gemeente Zandhoven.
    § 2.
    Deze overeenkomst geldt NIET voor de opmaak van het bomenplan. Deze overeenkomst geldt ook NIET als volmacht voor het uitvoeren van beheerwerken op de percelen van de opdrachtgever. De aanvraag van andere (beheer)premies, (beheers)plannen en de uitvoering van beheerwerken die onder coördinatie van de Regionaal Landschap de Voorkempen vzw gebeuren, dienen via een andere overeenkomst geregeld te worden.
    HOOFDSTUK 2: TOEPASSING EN DUUR VAN DE OVEREENKOMST
    Artikel 3.
    Deze overeenkomst gaat in op 1 juni 2020 en zal eindigen wanneer alle bomen geïnventariseerd zijn. RLDV zal gedurende de opmaak van het bomenplan betrokken partij zijn bij het adviseren en interpreteren van alle inventarisatiegegevens.
    HOOFDSTUK 3: VERBINTENIS VANWEGE RLDV
    Artikel 4.
    §1. RLDV zal instaan voor de inventarisatie van de laanbomen van de gemeente Zandhoven. De inventarisatie omvat volgende elementen:

      • Selecteren van de boomparameters in overleg met de gemeente
      • Het operationaliseren van de inventarisatie methode
      • Het aanwerven van tijdelijke arbeidskrachten om de inventarisatie uit te voeren
      • De digitaliseren en verwerking van alle gegevens
      • Het controleren van de geïnventariseerde gegevens
      • Het opleveren in shapefile, plannen en datasets
      • Het regelmatig terugkoppelen tijdens het proces met de gemeente
      • Het adviseren en opvolgen bij de opmaak van het bomenplan door een studiebureau
      • Adviesverlening voor de gemeente tijdens de opmaak van het bomenplan door het studiebureau
      • Ondersteuning in communicatie en draagvlak naar haar burgers.

    §2. Het RLDV zal bij de coördinatie steeds de betrokken eigenaren en lokale partners betrekken via tussentijds overleg, mail, …
    §3. RLDV bezorgt de opdrachtgever alle finale en tussentijdse documenten van de inventarisatie. Hij wordt ook mede-eigenaar van de gegevens van zijn perceel, die tijdens de opmaak van het bomenplan worden verzameld.
    HOOFDSTUK 4: VERBINTENIS VANWEGE DE GEMEENTE ZANDHOVEN
    Artikel 5.
    §1. De gemeente verbindt zich ertoe aan RLDV alle nodige documenten en informatie te verschaffen die noodzakelijk zijn voor een efficiënte uitvoering van haar taken.
    §2. De gemeente geeft toestemming om zijn/haar percelen op te nemen in het bomenplan en hem/haar inhoudelijk mee te vertegenwoordigen bij de opmaak van het bomenplan. Deze volmacht eindigt bij goedkeuring van dit bomenplan.
    §3. De gemeente is op de hoogte over de juridische en inhoudelijke kant van een bomenplan.
    §5. De gemeente gaat het engagement aan het bomenplan uit te voeren, voor wat betreft zijn percelen. Voor advies en ondersteuning kan de opdrachtgever terecht bij Regionaal Landschap de Voorkempen vzw.
    §6. De opdrachtgever kan ten allen tijde beslissen deze overeenkomst éénzijdig stop te zetten. Bij stopzetting van de opdracht verbindt de gemeente er zich toe om alle gemaakte kosten, voor opmaak van de inventarisatie door de Regionaal Landschap de Voorkempen vzw, te vergoeden voor de percelen in eigendom van de gemeente.
    §7. De gemeente behoudt alle andere eigendomsrechten, zakelijke rechten of persoonlijke rechten. De gemeente blijft verantwoordelijk voor zijn eigendom.
    HOOFDSTUK 5: FINANCIERING
    Artikel 6.
    §1. De gemeente geeft de toestemming aan RLDV om de inventarisatie van alle laanbomen op openbaar domein uit te voeren. De laanbomen worden in lijnen of segmenten per straat geïnventariseerd. Alle bomen worden ook als punt opgenomen en krijgen eenzelfde informatie als het straatniveau, uitgezonderd als het gaat om een
    speciale of bijzondere boom (met gebreken of bijzondere waarde). Dan wordt deze boom ook volledig opgenomen op boomniveau.
    §2. RLDV zal een arbeidskracht aannemen en rekent een forfaitaire kost van 3.000 euro per maand voor het inventariseren. RLDV inventariseert 3200 bomen per maand op boomniveau. Op straatniveau zal dit sneller gaan. RLDV schat bijgevolg dat er twee maanden nodig zijn (=6000 euro) voor het uitvoeren van de opdracht. Het verloop van het proces wordt tijdig gerapporteerd zodat de gemeente ook weet of er twee of tot drie maand nodig zal zijn om te inventariseren. Bovendien zullen de bomen in parken of openbare pleinen wel op boomniveau opgenomen worden, maar halen we hier een lager aantal inventarisaties dan in straatniveau waar de bomen op rij staan.
    §3. De gemeente financiert de kost van het inventariseren aan RLDV, in totaal gaat dit over een geraamd bedrag van 3000 euro per maand.
    §4. Het bedrag voor de opmaak van de inventarisatie dient gestort te worden op rek. nr. van RLDV: BE78 7380 2499 3686 met vermelding van overeenkomst 12/2020
    Artikel 8.
    In onderling overleg en met een verantwoordingsnota en gemotiveerd advies en na goedkeuring door beide partijen kan worden beslist om het takenpakket binnen de samenwerkingsovereenkomst bij te sturen.

    Artikel 2.
    Mevrouw Paula Henderickx en mevrouw Annick Smeets, respectievelijk voorzitter van de gemeenteraad en algemeen directeur, worden gemachtigd om de samenwerkingsovereenkomst namens de gemeente Zandhoven te ondertekenen.
    Artikel 3.
    Een afschrift van deze beslissing zal bezorgd worden aan de financieel directeur, aan de milieudienst en aan Regionaal Landschap vzw.

  • Artikel 1.
    Een éénmalige investeringssubsidie ten bedrage van 350.000 euro toe te kennen aan Sint-Stefanus VZW, met adres te 2240 Zandhoven, Kerkstraat 100, ter financiering van de bouw van een nieuw chirolokaal voor Chiro Massenhoven.

    Artikel 2.
    Sint-Stefanus VZW zal alle betaalde facturen die betrekking hebben op de bouw van het nieuwe chirolokaal, periodiek overmaken aan het gemeentebestuur van Zandhoven.

    Artikel 3.
    Het gemeentebestuur kan, indien nodig en gevraagd, voorschotten betalen aan de vzw Sint-Stefan als voorafname op de investeringssubsidie.

    Artikel 4.
    Het College van burgemeester en schepenen wordt gelast om deze beslissing uit te voeren.

    Artikel 5.
    Er zal een akte van erfpacht worden opgemaakt tussen Sint-Stefanus VZW en de gemeente Zandhoven, welke zal voorgelegd worden aan de gemeenteraad ter goedkeuring.

    Artikel 6.
    Ter financiering van voormeld bedrag zal bij de eerstvolgende meerjarenplanaanpassing het nodige gedaan worden.

    Artikel 7.
    Een afschrift van deze beslissing zal aan Sint-Stefanus VZW en aan de financieel directeur worden overgemaakt.

  • Artikel 1.
    De jaarrekening 2019 van de gemeente Zandhoven wordt vastgesteld als volgt :
    a) Balans op 31/12/2019:

    ACTIEF

     PASSIEF

    • Vlottende activa:
    • Vaste activa:

    5.560.256,94 

    51.181.192,06

    • Schulden KT:
    • Schulden LT:
    • Nettoactief:

    2.673.868,10

    8.533.267,26

    45.534.313,64

     TOTAAL ACTIEF

    56.741.449,00

     TOTAAL PASSIEF

    56.741.449,00

    b) Staat van opbrengsten en kosten 2019:

    Totaal kosten:

    16.808.747,48

    Totaal opbrengsten:

    16.613.923,78

    Overschot boekjaar:

    -194.823,70

    c) Financiële toestand van de jaarrekening 2019:

    Resultaat op kasbasis

    Jaarrekening

     

    Eindbudget

     

    Initieel budget

     

    I. Exploitatiebudget (B-A)

    2.500.527,27

    1.290.704,00

    1.518.827,00

    A. Uitgaven

    13.834.095,67

    14.634.901,00

    14.353.753,00

    B. Ontvangsten

    16.334.622,94

    15.925.605,00

    15.872.580,00

    1a. Belastingen en boetes

    8.560.647,91

    8.112.527,00

    8.112.527,00

    1b. Algemene werkingsbijdrage van andere lokale overheden

    0,00

    0,00

    0,00

    1c. Tussenkomst door derden in het tekort van het boekjaar

    0,00

    0,00

    0,00

    2. Overige

    7.773.975,03

    7.813.078,00

    7.760.053,00

    II. Investeringsbudget (B-A)

    -800.334,71

    -1.687.808,22

    -1.803.300,00

    A. Uitgaven

    1.073.617,21

    2.528.008,22

    2.643.500,00

    B. Ontvangsten

    273.282,50

    840.200,00

    840.200,00

    III. Andere (B-A)

    -1.013.671,25

    -22.969,00

    477.642,00

    A. Uitgaven

    1.120.674,80

    1.153.004,00

    1.152.393,00

    1. Aflossing financiële schulden

    1.113.171,47

    1.113.004,00

    1.112.393,00

    a. Periodieke aflossingen

    1.113.171,47

    1.113.004,00

    1.112.393,00

    b. Niet-periodieke aflossingen

    0,00

    0,00

    0,00

    2. Toegestane leningen

    7.503,33

    40.000,00

    40.000,00

    3. Overige transacties

    0,00

    0,00

    0,00

    B. Ontvangsten

    107.003,55

    1.130.035,00

    1.630.035,00

    1. Op te nemen leningen en leasings

    0,00

    1.000.000,00

    1.500.000,00

    2. Terugvordering van aflossing van financiële schulden

    107.003,55

    130.035,00

    130.035,00

    a. Periodieke terugvorderingen

    107.003,55

    130.035,00

    130.035,00

    b. Niet-periodieke terugvorderingen

    0,00

    0,00

    0,00

    3. Overige transacties

    0,00

    0,00

    0,00

    IV. Budgettaire resultaat boekjaar (I+II+III)

    686.521,31

    -420.073,22

    193.169,00

    V. Gecumuleerde budgettaire resultaat vorig boekjaar

    3.580.360,05

    3.580.360,05

    3.580.360,05

    VI. Gecumuleerde budgettaire resultaat (IV+V)

    4.266.881,36

    3.160.286,83

    3.773.529,05

    VII. Bestemde gelden (toestand op 31 december)

    2.145.507,50

    2.031.209,61

    1.918.386,14

    A. Bestemde gelden voor de exploitatie

    2.145.507,50

    2.031.209,61

    1.918.386,14

    B. Bestemde gelden voor investeringen

    0,00

    0,00

    0,00

    C. Bestemde gelden voor andere verrichtingen

    0,00

    0,00

    0,00

    VIII. Resultaat op kasbasis (VI-VII)

    2.121.373,86

    1.129.077,22

    1.855.142,91

    Autofinancieringsmarge

    Jaarrekening

    Eindbudget

    Initieel budget

    I. Financieel draagvlak (A-B)

    2.624.274,96

    1.420.907,00

    1.668.750,00

    A. Exploitatieontvangsten

    16.334.622,94

    15.925.605,00

    15.872.580,00

    B. Exploitatie-uitgaven exclusief de nettokosten van schulden (1-2)

    13.710.347,98

    14.504.698,00

    14.203.830,00

    1. Exploitatie-uitgaven

    13.834.095,67

    14.634.901,00

    14.353.753,00

    2. Nettokosten van schulden

    123.747,69

    130.203,00

    149.923,00

    Artikel 2.

    Volgende documenten zijn als bijlagen toegevoegd en maken integraal deel uit van dit besluit:

    • Doelstellingenrealisatie;
    • Doelstellingenrekening (J1);
    • Rapporten J2-J5;
    • Rapporten J6-J7;
    • Toelichtingen TJ1-TJ7;
    • Verklaring materiële verschillen (exploitatie en investeringen);
    • Proef– en saldibalans, waarderingsregels, niet in balans opgenomen rechten en verplichtingen, deelnemingen, vorderingen op lange termijn en schulden op lange termijn.
    Artikel 3.
    De jaarrekening 2019 en bijhorende bijlagen zullen worden overgemaakt aan de toezichthoudende overheid conform de voorgeschreven informatiekanalen.

  • Artikel 1.
    De gemeente keurt hierna volgende leningsovereenkomst goed:

    LENINGSOVEREENKOMST
    INVESTERINGEN AGB ZANDHOVEN 2019

    Tussen de ondergetekenden:

    1. Het gemeentebestuur van Zandhoven, vertegenwoordigd door Paula Henderickx, voorzitter van de gemeenteraad en mevrouw Annick Smeets, algemeen directeur, met zetel te 2240 Zandhoven, Liersebaan 12.
      hierna genoemd ‘Uitlener’, enerzijds en
    2. Het Autonoom Gemeentebedrijf Zandhoven, afgekort ‘AGB Zandhoven’, vertegenwoordigd door de heer Rudy Willems, voorzitter van de Raad van Bestuur en Annick Smeets, secretaris van de Raad van Bestuur, met zetel te 2240 Zandhoven, Liersebaan 12 en ondernemingsnummer 0847.208.490.

    Opgericht bij besluit van de gemeenteraad van de Gemeente Zandhoven op 8 september 2011 en goedgekeurd door de Vlaamse minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand op 13 december 2011 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 11 januari 2012.
    hierna genoemd ‘Lener’, anderzijds,
    hierna samen genoemd ‘de partijen’
    wordt een leningsovereenkomst gesloten met volgende voorwaarden:

    Artikel 1. – Voorwerp
    De Uitlener verleent een lening aan de Lener, die de lening aanvaardt, gelijk aan de hoofdsom, met de duurtijd en volgens de regeling en de voorwaarden, zoals die hierna worden bepaald.

    Artikel 2. – Hoofdsom
    De Lener erkent aan de Uitlener de som van 7503,33 EUR verschuldigd te zijn.

    Artikel 3. – Doel van de lening
    De lening zal uitsluitend worden aangewend voor de financiering van de investeringen van het AGB Zandhoven in de loop van 2019.

    Elke aanwending van het ontleende bedrag in strijd met deze overeenkomst heeft van rechtswege de onmiddellijke opeisbaarheid van het openstaande bedrag voor gevolg.

    Artikel 4. – Duurtijd
    Deze lening is toegestaan voor een termijn tot 31 december 2033.

    Tussen partijen is uitdrukkelijk overeengekomen dat al de bepalingen van de huidige overeenkomst na de vervaltijd van toepassing zullen blijven ingeval de terugbetaling, om het even welke reden, niet op de vastgestelde datum zou geschieden, en dit zonder alsdan afbreuk te doen aan de eisbaarheid.

    Artikel 5. - Vaststelling renteloosheid
    Er is door de Lener geen enkele rente verschuldigd gedurende de volledige periode dat de lening loopt.

    Artikel 6. – Terugbetaling
    De Lener verbindt zich er toe om het ontleende bedrag als volgt terug te betalen:

    AGB ZANDHOVEN

    INVESTERINGEN VAN BOEKJAAR 2019 : AFLOSSINGENTABEL

     

    Totaalbedrag van de lening

    7503,33

    Looptijd van de lening

    15

    Datum goedkeuring gemeenteraad

     

     

     

    JAAR

    AFLOSSING

    INTREST

    OPENSTAAND SALDO

     

     

     

     

     

    7.503,33

    1

    2019

    733,67

     

    6.769,66

    2

    2020

    733,67

     

    6.036,00

    3

    2021

    733,67

     

    5.302,23

    4

    2022

    733,67

     

    4.568,66

    5

    2023

    733,67

     

    3.835,00

    6

    2024

    733,67

     

    3.101,33

    7

    2025

    733,67

     

    2.367,67

    8

    2026

    733,67

     

    1.634,00

    9

    2027

    733,67

     

    900,33

    10

    2028

    733,67

     

    166,67

    11

    2029

    33,33

     

    133,33

    12

    2030

    33,33

     

    100,00

    13

    2031

    33,33

     

    66,67

    14

    2032

    33,33

     

    33,33

    15

    2033

    33,33

     

     

    De terugbetaling gebeurt in eerste instantie door middel van schuldvergelijking met de prijssubsidies die door de Uitlener aan de Lener verschuldigd zijn. De Lener machtigt de Uitlener om het passende bedrag op de prijssubsidies in te houden en te boeken als schuld aan de Lener. Deze inhoudingen worden gelijk gespreid over de vier kwartalen (behoudens akkoord van het directiecomité met een afwijking op de gelijke spreiding over de kwartalen).

    Indien de prijssubsidies, die door de Uitlener aan de Lener worden toegekend, niet volstaan om de terugbetalingen te voldoen, is het saldo op de vervaldag betaalbaar op rekening BE72 0910 0012 4816 van de Uitlener.

    Artikel 7. - Boete bij te late terugbetaling
    Over te laat terugbetaalde bedragen is door de Lener bij wijze van boete rente verschuldigd tegen het op dat ogenblik geldende Euribor rentepercentage (minimaal 0,00%), verhoogd met 100 basispunten, en zulks ten belope van het aantal maanden laattijdigheid waarbij iedere begonnen maand als een volledige maand zal worden aangerekend. De Uitlener is bevoegd onmiddellijke betaling daarvan te verlangen.

    Ingeval van niet betaling binnen de vijftien (15) dagen na aanmaning bij ter post aangetekende brief wordt het volledige bedrag der lening onmiddellijk opeisbaar en zal het gehele nog verschuldigde bedrag vermeerderd worden met de rente zoals in vorige alinea berekend.

    Artikel 8. – Opeisbaarheid
    Alle uit hoofde van de lening verschuldigde bedragen kunnen met onmiddellijke ingang worden opgeëist, en de lening geldt bij opeising als opgezegd indien:

      • de Lener in strijd handelt met deze overeenkomst en het verzuim niet is te herstellen;
      • de Lener in strijd handelt met deze overeenkomst en de Lener niet alsnog nagekomen heeft binnen 30 dagen na sommatie per aangetekend schrijven of een langere termijn in de sommatie genoemd, zich in regel te stellen.

    Bij niet-naleving door de Lener van haar verplichting(en) heeft de Uitlener het recht onverminderd alle persoonlijk vorderingen en dwangmaatregelen in het algemeen verhaal uit te oefenen op al de goederen van de Lener zowel roerende als onroerende. Alle kosten van beslag, inbegrepen van bewarend beslag, zijn ten laste van de Lener.

    Artikel 9. - Wijzigingen
    Deze leningsovereenkomst bevat de integrale overeenkomst tussen de Uitlener en de Lener en vervangt alle andere mondelinge - of schriftelijke overeenkomsten tussen de Partijen. Deze overeenkomst kan enkel schriftelijk en via uitdrukkelijk akkoord tussen de Partijen worden gewijzigd.

    Artikel 10. - Niet-overdraagbaarheid
    Behoudens in gevallen, vermeld in onderhavige overeenkomst, kan deze overeenkomst, noch enige rechten daarin, geheel of gedeeltelijk worden overgedragen aan derde partijen.

    Artikel 11. - Toepasselijk recht
    Deze Leningsovereenkomst renteloze lening is onderworpen aan het Belgisch recht. Enkel de hoven en rechtbanken van de woonplaats van de Uitlener zijn bevoegd.

    Artikel 12. – Splitsbaarheid
    De nietigheid van één der artikelen van deze overeenkomst of een deel daarvan, tast de geldigheid van de overige bepalingen van deze overeenkomst niet aan, noch van de overeenkomst in haar geheel. Hun afdwingbaarheid blijft onverminderd tot wat wettelijk toegelaten is.
    Ingeval van ongeldigheid of onafdwingbaarheid van enige bepaling van de overeenkomst zullen partijen ter goeder trouw onderhandelen teneinde deze te vervangen door een bepaling die zoveel mogelijk hetzelfde effect teweegbrengt als de ongeldige of onafdwingbare bepaling.
    Evenzo zullen partijen te goeder trouw onderhandelen teneinde een voor iedere partij aanvaardbare oplossing te vinden indien zich een situatie voordoet, die niet voorzien is in de overeenkomst.

    Artikel 2.
    Mevrouw Paula Hendrickx, voorzitter van de gemeenteraad en mevrouw Annick Smeets, algemeen directeur, worden afgevaardigd om de gemeente Zandhoven te vertegenwoordigen bij ondertekening van de in artikel 1 bedoelde overeenkomst om namens de gemeente Zandhoven rechtsgeldig te handelen.
    Artikel 3.
    Afschrift van deze beslissing zal worden overgemaakt aan de Raad van Bestuur van het AGB Zandhoven en aan de financieel directeur.

  • Artikel 1.
    De jaarrekening 2019 van het Autonoom Gemeentebedrijf Zandhoven, vastgesteld door de Raad van Bestuur van het AGB Zandhoven op 10 juni 2020 wordt gunstig geadviseerd.
    Artikel 2.
    Akte te nemen van de verslagen van de commissaris aan de gemeenteraad van de gemeente Zandhoven inzake Autonoom Gemeentebedrijf Zandhoven over de jaarrekening van het boekjaar afgesloten op 31 december 2019, opgemaakt door Callens, Pirenne, Theurnissen & Co bvba, vertegenwoordigd door de heer Marc Maris, Luikersteenweg 23, 3500 Hasselt.
    Artikel 3.
    Een afschrift van deze beslissing zal worden overgemaakt aan mevrouw de provinciegouverneur van Antwerpen.

  • Artikel 1.
    Zijn goedkeuring te verlenen aan navolgende beheersovereenkomst

    BEHEERSOVEREENKOMST TUSSEN
    DE GEMEENTE ZANDHOVEN EN
    HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF ZANDHOVEN

    TUSSEN
    De gemeente Zandhoven, met zetel te Liersebaan 12, 2240 Zandhoven, hier vertegenwoordigd door mevrouw Henderickx Paula, voorzitter van de Gemeenteraad en mevrouw Smeets Annick, algemeen directeur.
    Hierna genoemd de ‘Gemeente’,
    EN
    Het Autonoom Gemeentebedrijf Zandhoven, afgekort AGB Zandhoven, met zetel te Liersebaan 12, 2240 Zandhoven opgericht bij Besluit van de gemeenteraad van de Gemeente Zandhoven d.d. 8 september 2011 en rechtspersoonlijkheid verkregen ingevolge de goedkeuring door de oprichting door de Vlaamse minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand d.d. 13 december 2011, waarvan de kennisgeving van de oprichting is verschenen in het Belgisch Staatsblad van 11 januari 2012, hier vertegenwoordigd door de Raad van Bestuur, voor wie optreedt de heer Willems Rudy, voorzitter, en mevrouw Smeets Annick, algemeen directeur, handelend in uitvoering van het besluit van de Raad van Bestuur van 16 december 2019.
    Hierna genoemd het 'Autonoom Gemeentebedrijf ‘,
    Hierna samen genoemd de 'Partijen'.
    Gelet op het decreet Lokaal Bestuur en uitvoeringsbesluiten.
    Gelet op de oprichting van het Autonoom Gemeentebedrijf Zandhoven bij besluit van de gemeenteraad van Zandhoven d.d. 8 september 2011.
    Gelet op de goedkeuring van de statuten van het Autonoom Gemeentebedrijf Zandhoven door de Vlaamse minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand d.d. 13 december 2011, zoals gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 11 januari 2012.
    Gelet op artikel 234 van het decreet Lokaal Bestuur dat voorziet dat tussen de Gemeente en het Autonoom Gemeentebedrijf een Beheersovereenkomst wordt afgesloten.
    Overwegende dat het past afspraken te maken over de samenwerking tussen de Gemeente en het Autonoom Gemeentebedrijf; dat deze afspraken over de rechten en verplichtingen van de partijen in een Beheersovereenkomst kunnen worden opgenomen.
    WORDT HET VOLGENDE OVEREENGEKOMEN:
    HOOFDSTUK 1 - VOORWERP – DUUR.
    Artikel 1.- Voorwerp en grondslag.
    Deze Beheersovereenkomst bepaalt de werking van het Autonoom Gemeentebedrijf en de samenwerking tussen het Autonoom Gemeentebedrijf en de Gemeente, legt de modaliteiten vast voor de overdracht van infrastructuur, goederen en overeenkomsten, en regelt de financiële verhoudingen tussen het Autonoom Gemeentebedrijf en de Gemeente.
    Deze Beheersovereenkomst wordt in het bijzonder gesloten in het kader van de bevoegdheden en beleidsdoelstellingen van de Gemeente, en van het maatschappelijk doel van het Autonoom Gemeentebedrijf, zoals vastgesteld in artikel 3 van de statuten van het Autonoom Gemeentebedrijf zoals goedgekeurd bij besluit van de gemeenteraad van de Gemeente Zandhoven.
    Het Autonoom Gemeentebedrijf voert de in de statuten en deze Beheersovereenkomst omschreven opdrachten autonoom uit, zoals verder bepaald in deze Beheersovereenkomst, in overeenstemming met het door de Gemeente gevoerde beleid.
    Artikel 2.- Duur.
    §1.- Deze Beheersovereenkomst treedt in werking vanaf heden en vervangt vanaf dat moment de Beheersovereenkomst, die werd goedgekeurd door de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf Zandhoven op 4 juni 2012 en door de gemeenteraad van de Gemeente Zandhoven van 21 juni 2012 en alle latere verlengingen en die vanaf het ogenblik van inwerkingtreding van deze Beheersovereenkomst een einde neemt.
    §2.- Onder voorbehoud van de mogelijkheid tot verlenging, wijziging, schorsing en ontbinding van de Beheersovereenkomst, wordt deze Beheersovereenkomst gesloten voor een periode die eindigt uiterlijk zes maanden na de volledige vernieuwing van de gemeenteraad.
    §3.- De Beheersovereenkomst en de uitvoering ervan worden jaarlijks geëvalueerd door de gemeenteraad.
    Het Autonoom Gemeentebedrijf legt in de loop van het eerste jaar na de volledige vernieuwing van de gemeenteraad een evaluatieverslag voor aan de gemeenteraad over de uitvoering van de Beheersovereenkomst sinds de inwerkingtreding ervan. Dat verslag omvat ook een evaluatie van de verzelfstandiging, waarover de gemeenteraad zich binnen drie maanden uitspreekt.
    §4.- Als bij het verstrijken van de Beheersovereenkomst geen nieuwe beheersovereenkomst in werking is getreden, wordt de bestaande overeenkomst van rechtswege verlengd.
    §5.- Als geen nieuwe beheersovereenkomst in werking is getreden binnen een jaar na de verlenging of als een Beheersovereenkomst is ontbonden of geschorst, kan de gemeenteraad na overleg met het Autonoom Gemeentebedrijf voorlopige regels vaststellen voor de aangelegenheden, vermeld in de Beheersovereenkomst. Die voorlopige regels zullen als Beheersovereenkomst gelden tot op het ogenblik dat een nieuwe Beheersovereenkomst in werking treedt.
    HOOFDSTUK 2 - PROJECTEN, VERWERVING EN VERVREEMDING VAN ONROERENDE GOEDEREN.
    Artikel 3.- Projecten van het Autonoom Gemeentebedrijf in samenwerking met de Gemeente.
    Het Autonoom Gemeentebedrijf werkt in overleg en samenwerking met de Gemeente aan de organisatie en exploitatie van sportinfrastructuren en socio-culturele infrastructuren.
    De lijst van projecten waaraan het Autonoom Gemeentebedrijf in samenwerking met de Gemeente werkt, kan worden aangevuld in onderling overleg tussen de partijen.
    Meer specifiek zal het Autonoom Gemeentebedrijf het sportcomplex ‘Het Veld’, de evenementenhal ‘De Populier’, Taverne ’t Croonhof en eventueel het nieuwe Vrijetijdscentrum exploiteren.
    Artikel 4.- Projecten door het Autonoom Gemeentebedrijf.
    Het Autonoom Gemeentebedrijf kan op eigen initiatief beslissen over de ontwikkeling en realisatie van andere projecten dan deze vermeld in artikel 3, die in overeenstemming zijn met het maatschappelijke doel zoals vastgesteld in de statuten van het Autonoom Gemeentebedrijf.
    Artikel 5.- Uitvoering van de in deze Beheersovereenkomst vermelde projecten en/of opdrachten.
    §1. - Om de in deze Beheersovereenkomst beoogde projecten of opdrachten uit te voeren, beschikt het Autonoom Gemeentebedrijf over alle bevoegdheden die het zijn toegekend in de toepasselijke regelgeving en in de statuten, in het bijzonder over de bevoegdheden bepaald in artikel 3 en 15 van de statuten.
    Het Autonoom Gemeentebedrijf kan andere rechtspersonen oprichten, erin deelnemen of zich erin laten vertegenwoordigen, als dat past in zijn opdrachten. De oprichting, deelname of vertegenwoordiging mag geen speculatieve oogmerken nastreven en gebeurt in overeenstemming met het gelijkheidsbeginsel, de regelgeving over de mededinging en de staatssteun, overeenkomstig de terzake geldende bepalingen uit zijn statuten na voorafgaande instemming van de gemeenteraad. De beslissing tot oprichting, deelname of vertegenwoordiging toont aan dat aan de voormelde voorwaarden is voldaan.
    De deelname is onderworpen aan de voorwaarde dat aan het Autonoom Gemeentebedrijf minstens een mandaat van bestuurder wordt toegekend.
    De projecten en opdrachten hebben mogelijk betrekking op alle doelen, activiteiten en bevoegdheden van het Autonoom Gemeentebedrijf overeenkomstig artikel 3 van de statuten van het Autonoom Gemeentebedrijf.
    Voor opdrachten of projecten ontwikkeld in het kader van deze Beheersovereenkomst met een belangrijke investeringswaarde, zijnde hoger dan 300.000,00 EUR, vraagt het Autonoom Gemeentebedrijf, voorafgaand aan de opstart van de opdracht of het project, schriftelijk advies aan de Gemeente. Het Autonoom Gemeentebedrijf kan slechts op gemotiveerde wijze afwijken van dit advies.
    §2. - Het Autonoom Gemeentebedrijf kan opdrachten toevertrouwen aan publieke of private instellingen en ondernemingen. Rekening houdend met de in voorkomend geval toepasselijke regelgeving inzake de toewijzing van overheidsopdrachten, kan het Autonoom Gemeentebedrijf de opdrachten toevertrouwen door middel van alle mogelijke rechtsfiguren.
    §3. - Indien gewenst of vereist, wordt tussen het Autonoom Gemeentebedrijf en de Gemeente een afzonderlijke overeenkomst gesloten houdende de modaliteiten van de ontwikkeling en realisatie van een project of opdracht.
    §4. - Met behoud van de toepassing van andere wettelijke en decretale bepalingen mag het Autonoom Gemeentebedrijf zijn taken van gemeentelijk belang noch geheel, noch gedeeltelijk overdragen aan andere rechtspersonen.
    Artikel 6.- Ter beschikkingstelling van roerende en onroerende goederen - Overdragen overeenkomsten.
    §1. - Met het oog op de uitvoering van projecten en opdrachten door het Autonoom Gemeentebedrijf, kan de Gemeente roerende en onroerende goederen ter beschikking stellen aan het Autonoom Gemeentebedrijf.
    De wijze en modaliteiten van de terbeschikkingstelling van roerende en onroerende goederen wordt tussen de partijen bij afzonderlijke overeenkomst geregeld.
    §2. - Met het oog op de uitvoering van projecten en/of opdrachten door het Autonoom Gemeentebedrijf, kan de Gemeente lopende of toekomstige overeenkomsten overdragen aan het Autonoom Gemeentebedrijf.
    Artikel 7.- Verwerven, vervreemden, beheren en exploiteren van roerende en onroerende goederen.
    Het Autonoom Gemeentebedrijf beslist vrij, binnen de grenzen van zijn doel, over de verwerving, de aanwending en de vervreemding van zijn goederen, over de vestiging of opheffing van zakelijke rechten op die goederen, alsook over de uitvoering van dergelijke beslissingen en over de financiering ervan.
    Het Autonoom Gemeentebedrijf beslist vrij over het beheren en exploiteren van zijn eigen patrimonium, binnen de grenzen van zijn doel en in overeenstemming met de Beheersovereenkomst met de Gemeente.
    Artikel 8.- Kosten en Financieringswijze.
    Tussen de partijen worden in voorkomend geval afspraken gemaakt over de financiering van de realisatie van bepaalde projecten en opdrachten, de betaling van de indirecte en directe belastingen, rechten en kosten van aansluiting en milieuheffingen.
    Het Autonoom Gemeentebedrijf beslist zelf op welke vreemde middelen hij beroep zal doen om de uitvoering van de projecten en opdrachten te financieren, onverminderd de bepalingen van deze Beheersovereenkomst.
    De Gemeente kan aan het Autonoom Gemeentebedrijf een renteloze lening toestaan.
    HOOFDSTUK 3 - PERSONEEL.
    Artikel 9.- Eigen personeel.
    Het Autonoom Gemeentebedrijf stelt geen eigen personeel tewerk voor de exploitatie van het Autonoom Gemeentebedrijf zonder voorafgaande toestemming van de Gemeente.
    HOOFDSTUK 4 - ONDERLINGE DIENSTVERLENING.
    Artikel 10.- Algemeen.
    §1. - Indien de Gemeente, behalve de in deze Beheersovereenkomst aangegane verbintenissen, diensten verleent aan het Autonoom Gemeentebedrijf, kan de Gemeente daarvoor kosten aanrekenen. Indien het Autonoom Gemeentebedrijf hierom verzoekt, raamt de Gemeente de kosten voor de uitvoering van de prestaties in een offerte die ter goedkeuring wordt voorgelegd aan het Autonoom Gemeentebedrijf.
    Het Autonoom Gemeentebedrijf doet beroep op dienstverlening van de Gemeente voor de administratie, financiën, onderhoud en toezicht voor de werking van het sportcomplex ‘Het Veld’, de evenementenhal ‘De Populier’, de taverne ’t Croonhof en eventueel het nieuwe Vrijetijdscentrum. Deze dienstverlening wordt geregeld in een aparte overeenkomst.
    §2. - Indien het Autonoom Gemeentebedrijf diensten verleent aan de Gemeente die los staan van de in Hoofdstuk 2 vermelde activiteiten, kan het Autonoom Gemeentebedrijf daarvoor kosten aanrekenen. Indien de Gemeente hierom verzoekt, raamt het Autonoom Gemeentebedrijf de kosten voor de uitvoering van de prestaties in een offerte die ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de Gemeente.
    §3. - Bij de ondertekening van deze Beheersovereenkomst geldt dat tussen de Gemeente en het Autonoom Gemeentebedrijf een dermate nauwe relatie bestaat die met zich brengt dat de Gemeente en het Autonoom Gemeentebedrijf door middel van een inbesteding wederzijds een beroep kunnen doen op elkaars diensten en werkzaamheden waarvoor in voorkomend geval kosten kunnen worden aangerekend.
    Artikel 11.- Kantoor en Logistiek.
    §1. - De Gemeente stelt het Autonoom Gemeentebedrijf voor de duur van deze Beheersovereenkomst de nodige ingerichte kantoor- en vergaderruimte ter beschikking in het gemeentehuis van Zandhoven of in ‘Huize Bruyneel’. De uitvoeringsmodaliteiten voor deze terbeschikkingstelling kunnen indien nodig worden opgenomen in een afzonderlijke overeenkomst tussen het Autonoom Gemeentebedrijf en de Gemeente.
    §2. - Voor de aankoop van alle kantoorbenodigdheden, met inbegrip van meubilair en drukwerk, kan het bedrijf een beroep doen op de aankoopdienst van de Gemeente.
    §3. - De Gemeente zorgt voor het afleveren van de inkomende post en het verzenden van de uitgaande post van het Autonoom Gemeentebedrijf.
    HOOFDSTUK 5 - CONTROLE – OVERLEG.
    Artikel 12.- Controle.
    De Gemeente moet retroactief inzake alle aan het Autonoom Gemeentebedrijf betaalde vergoedingen kunnen nagaan of de toegekende vergoedingen hun bestemming verkrijgen. Tevens moeten alle vergoedingen middels bewijskrachtige documenten zoals onder meer facturen, betaalbewijzen, overeenkomsten en alle eventuele andere documenten ten aanzien van de Gemeente worden verantwoord.
    De bepalingen inzake interne audit, die voor de Diensten van de Gemeente van toepassing zijn, zijn ook van toepassing op het Autonoom Gemeentebedrijf.
    Inzake externe audit wordt periodiek een audit uitgevoerd door Audit Vlaanderen, conform de artikelen 221 tot en met 223 Decreet Lokaal Bestuur.
    Audit Vlaanderen bezorgt de verslagen van de audits aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, die ze bezorgt aan de leden van de Raad van Bestuur.
    Artikel 13.- Overleg.
    §1. - Aangezien de uitvoering van deze Beheersovereenkomst regelmatig en gestructureerd overleg tussen de Gemeente en het Autonoom Gemeentebedrijf noodzakelijk maakt en teneinde voor de uitvoering van deze Beheersovereenkomst een doelgericht constructief forum van samenwerking te scheppen, kan een Overlegorgaan worden ingesteld.
    Het Overlegorgaan komt op vraag van de Partijen samen en bestaat uit de afgevaardigden van het directiecomité van het Autonoom Gemeentebedrijf en het College van Burgemeester en Schepenen.
    Tevens kunnen externe deskundigen aan het Overlegorgaan deelnemen of kunnen (technische) werkgroepen worden opgericht in het kader van een welbepaald project of opdracht.
    Het Overlegorgaan wordt voorgezeten door een afgevaardigde van de Gemeente. Het permanent secretariaat van het Overlegorgaan wordt waargenomen door het Autonoom Gemeentebedrijf.
    Het Overlegorgaan dient over alle voorgelegde elementen, behoudens deze elementen die alleen ter informatie worden meegedeeld, consensus na te streven.
    Het Overlegorgaan is bevoegd voor alle ingevolge deze Beheersovereenkomst ontwikkelde projecten en opdrachten, alsook alle elementen waarover tussen de Partijen overeenstemming bestaat om deze aan het Overlegorgaan voor te leggen.
    §2. - De Partijen verbinden zich ertoe om betwistingen over de toepassing van deze Beheersovereenkomst via overleg tussen de Partijen op te lossen.
    §3. - Met het oog op het overleg tussen de Partijen, kan de Gemeente het Autonoom Gemeentebedrijf uitnodigen op het College van Burgemeester en Schepenen. Het Autonoom Gemeentebedrijf kan eveneens aan de Gemeente vragen om te worden gehoord door het College van Burgemeester en Schepenen. De vertegenwoordigers van het Autonoom Gemeentebedrijf worden aangewezen door de Raad van Bestuur.
    HOOFDSTUK 6 - ALGEMENE BEPALINGEN.
    Artikel 14.- Tarifering.
    Het Autonoom Gemeentebedrijf staat zelf in voor de financiering van haar activiteiten. Het hanteert de tarieven voor het verstrekken van leveringen en diensten die door de gemeenteraad zijn goedgekeurd. Het Autonoom Gemeentebedrijf formuleert daartoe een voorstel van tarieven, waarover de gemeenteraad zich uitspreekt.
    In dat verband zal de Gemeente de toegangsprijzen tot de infrastructuren kunnen begrenzen opdat de infrastructuren toegankelijk zouden zijn voor iedereen en de beperkte toegangsprijzen subsidiëren (middels prijssubsidies). De modaliteiten en de berekeningswijze van de prijssubsidies worden vastgesteld in een apart prijssubsidiereglement.
    Artikel 15.- Gedragsregels.
    Het Autonoom Gemeentebedrijf voert haar dienstverlenende taken uit te goeder trouw, in overeenstemming met haar statuten en deze Beheersovereenkomst, en met de algemene beginselen van behoorlijk bestuur.
    Artikel 16.- Presentiegelden en kosten.
    Het eventuele presentiegeld dat de leden van de Raad van Bestuur en het Directiecomité van het Autonoom Gemeentebedrijf ontvangen voor het bijwonen van vergaderingen, wordt gelijkgeschakeld met het presentiegeld dat de gemeenteraadsleden van de Gemeente Zandhoven ontvangen voor het bijwonen van de gemeenteraad.
    Aan de voorzitter van het directiecomité kan maximaal een dubbel presentiegeld worden toegekend respectievelijk voor het bijwonen van de vergaderingen van het Directiecomité en de Raad van Bestuur.
    Indien de vergaderingen van de Raad van Bestuur en het Directiecomité op dezelfde dag aaneensluitend plaatsvinden, bedraagt het presentiegeld voor de leden van de Raad van Bestuur die tevens deel uitmaken van het Directiecomité, voor de tweede vergadering die zij bijwonen slechts maximaal de helft.
    Indien de vergaderingen van het Schepencollege en het Directiecomité op dezelfde dag aaneensluitend plaatsvinden, wordt aan de leden van het Schepencollege die tevens deel uitmaken van het Directiecomité, voor de tweede vergadering die zij bijwonen, geen presentiegeld uitgekeerd.
    Aan de leden van de Raad van Bestuur en het Directiecomité kunnen geen andere kosten worden terugbetaald dan deze die aan gemeenteraadsleden worden terugbetaald.
    Artikel 17.- Verzoeningsprocedure.
    Onverminderd de bepalingen van artikel 13 van deze Beheersovereenkomst, wordt, ingeval van overmacht of in het algemeen belang, of indien het Autonoom Gemeentebedrijf of Gemeente ernstig en op voortdurende wijze zou tekortkomen aan de verplichtingen die uit deze Beheersovereenkomst voortvloeien en daardoor de realisatie van de projecten en opdrachten in het gedrang zou brengen, zo spoedig mogelijk voorzien in een vergadering van het Overlegorgaan.
    Op de eerste vergadering van het Overlegorgaan in het kader van de verzoeningsprocedure, maakt de Partij die de betwisting heeft ingediend, een voorstel van akkoord over, dat samen met een dossier houdende motivering, als basis dient voor de onderhandelingen aangaande de betwisting. De Partijen trachten te goeder trouw en met inachtneming van de redelijke belangen van de andere Partij te onderhandelen met het oog op een minnelijke regeling. Indien een voorstel van akkoord wordt bereikt, zal dit door de Partijen schriftelijk worden vastgesteld.
    Bij gebreke aan een oplossing in het Overlegorgaan in de verzoeningsprocedure binnen een termijn van dertig (30) kalenderdagen na de eerste samenkomst, kan de meest gerede Partij de betwisting voorleggen aan de bevoegde rechtbank overeenkomstig het bepaalde in artikel 22.
    Artikel 18.– Beleidsrapporten
    §1. - De beleidsrapporten van het Autonoom Gemeentebedrijf zijn het meerjarenplan, de aanpassingen van het meerjarenplan en de jaarrekening.
    De beleidsrapporten van het Autonoom Gemeentebedrijf vormen een geïntegreerd geheel.
    §2. - Elk ontwerp van beleidsrapport wordt op zijn minst veertien dagen voor de vergadering waarop het wordt besproken aan de leden van de Raad van Bestuur bezorgd.
    Vanaf het ogenblik dat het ontwerp van het beleidsrapport bezorgd is aan de leden van de Raad van Bestuur, wordt aan hen ook de bijbehorende documentatie ter beschikking gesteld.
    §4. - De Raad van Bestuur stemt over het beleidsrapport conform art. 249, §4 en art. 241 Decreet Lokaal Bestuur.
    §5. - Onmiddellijk na de definitieve vaststelling van een beleidsrapport bezorgt het Autonoom Gemeentebedrijf de gegevens over het vastgestelde beleidsrapport in digitale vorm aan de Vlaamse Regering.
    Het vastgestelde beleidsrapport is pas uitvoerbaar als de digitale rapportering erover aan de Vlaamse Regering is bezorgd.
    Als er nog geen jaarrekening is vastgesteld op 30 juni van het jaar dat volgt op het boekjaar in kwestie bezorgt het Autonoom Gemeentebedrijf de gegevens over het ontwerp van jaarrekening in digitale vorm aan de Vlaamse Regering.
    §6. - In de beleidsrapporten wordt een onderscheid gemaakt tussen de exploitatie, de investeringen en de financiering.
    §7. - Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar.
    §8. - Het Autonoom Gemeentebedrijf voert een algemene en een budgettaire boekhouding, aangepast aan de aard en de omvang van haar activiteiten.
    De boekhouding wordt gevoerd onder de verantwoordelijkheid en het toezicht van de Raad van Bestuur. Het Autonoom Gemeentebedrijf voorziet in een boekhouding overeenkomstig de beleids- en beheerscyclus.
    Artikel 19.- Het meerjarenplan
    §1. - De Raad van Bestuur stelt het meerjarenplan en de aanpassingen ervan vast en legt ze ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad.
    §2. - Voor het einde van het jaar dat volgt op de gemeenteraadsverkiezingen wordt een meerjarenplan vastgesteld. Dat meerjarenplan bestaat uit een strategische nota, een financiële nota en een toelichting.
    Het meerjarenplan start in het tweede jaar dat volgt op de gemeenteraadsverkiezingen en loopt af op het einde van het jaar na de daaropvolgende gemeenteraadsverkiezingen.
    §3. - In de strategische nota van het meerjarenplan worden de beleidsdoelstellingen en de beleidsopties voor het extern en intern te voeren beleid geïntegreerd weergegeven.
    In de financiële nota van het meerjarenplan wordt de financiële vertaling van de beleidsopties van de strategische nota weergegeven en wordt verduidelijkt hoe het financiële evenwicht wordt gehandhaafd.
    De toelichting van het meerjarenplan bevat alle informatie over de verrichtingen in het ontwerp van meerjarenplan die relevant is voor de raadsleden om met kennis van zaken een beslissing te kunnen nemen.
    §4. - Minstens een keer per jaar wordt het meerjarenplan aangepast door de Raad van Bestuur, waarbij in elk geval de kredieten voor het volgende boekjaar worden vastgesteld. Als dat nodig is, kunnen daarbij ook de kredieten voor het lopende boekjaar worden aangepast. Daarnaast kan het meerjarenplan, als dat nodig is, ook worden aangepast om alleen de kredieten voor het lopende boekjaar aan te passen.
    Als voor 1 januari van het jaar dat volgt op de gemeenteraadsverkiezingen de kredieten voor dat boekjaar nog niet werden vastgesteld, worden, in afwijking van het eerste lid, op die datum de kredieten voor dat boekjaar automatisch vastgesteld op basis van de ramingen voor dat boekjaar in de financiële nota van het meerjarenplan.
    Bij elke aanpassing van het meerjarenplan wordt het resultaat van de intussen vastgestelde jaarrekeningen verwerkt.
    De periode van het meerjarenplan blijft altijd de periode, vermeld in artikel 254, tweede lid Decreet Lokaal Bestuur, maar de financiële nota beschrijft altijd de financiële consequenties voor ten minste drie toekomstige boekjaren.
    Een aanpassing van het meerjarenplan omvat minstens een aangepaste financiële nota, een toelichting en de eventuele wijzigingen van de strategische nota.
    §5. - De Raad van Bestuur bepaalt, voor 1 maart van het lopende boekjaar, welk gedeelte van de kredieten voor de gemeente voor investeringen en financiering, die voor het vorige boekjaar opgenomen waren in het meerjarenplan maar nog niet zijn aangewend, overgedragen worden naar het lopende boekjaar.
    Het Autonoom Gemeentebedrijf bezorgt de gegevens over de stand van het meerjarenplan na de overdrachten, vermeld in het eerste lid, onmiddellijk in digitale vorm aan de Vlaamse Regering.
    Artikel 20.- De jaarrekening
    §1. - Nadat de rekeningen van de boekhouding, vermeld in artikel 253 Decreet Lokaal Bestuur, in overeenstemming zijn gebracht met de gegevens van de inventaris van al de bezittingen, rechten, vorderingen, schulden en verplichtingen, van welke aard ook, van de gemeente en het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn, worden ze samengevat opgenomen in het ontwerp van de jaarrekening.
    De jaarrekening bestaat uit een beleidsevaluatie, een financiële nota en een toelichting.
    Voormelde §1, lid 2 treedt in werking vanaf de datum van inwerkingtreding van art. 260 Decreet Lokaal Bestuur voor het Autonoom Gemeentebedrijf.
    §2. - De beleidsevaluatie van de jaarrekening geeft het beleid weer dat het Autonoom Gemeentebedrijf gedurende het boekjaar heeft gevoerd en evalueert de beleidsdoelstellingen en de mate waarin ze zijn bereikt.
    De financiële nota van de jaarrekening geeft de financiële gevolgen van het gevoerde beleid weer. De ramingen voor de exploitatie, de investeringen en de financiering in het eerste jaar van de financiële nota van het meerjarenplan omvatten ook de kredieten voor dat boekjaar.
    De toelichting van de jaarrekening bevat alle informatie over de verrichtingen in het ontwerp van jaarrekening die relevant is voor de raadsleden om met kennis van zaken een beslissing te kunnen nemen. Ze bevat minstens informatie over de schulden en de financiële risico's.
    Deze §2 treedt in werking vanaf de datum van inwerkingtreding van art. 261 Decreet Lokaal Bestuur voor het Autonoom Gemeentebedrijf.
    §3. - De Raad van Bestuur spreekt zich uit over de vaststelling van de jaarrekening voor 30 juni van het boekjaar dat volgt op het boekjaar waarop de rekening betrekking heeft.
    §4. - De gemeenteraad brengt advies uit bij de jaarrekening van het Autonoom Gemeentebedrijf, tenzij de gemeenteraad ervoor gekozen heeft om alle leden van de gemeenteraad te benoemen als lid van de Raad van Bestuur.
    Als de gemeenteraad geen advies heeft verstuurd aan de toezichthoudende overheid binnen een termijn van vijftig dagen, die ingaat op de dag na de ontvangst van de jaarrekening door het gemeentebestuur, wordt de gemeenteraad geacht een gunstig advies te hebben uitgebracht.
    §5. - Als de toezichthoudende overheid geen besluit heeft verzonden over de goedkeuring van de jaarrekening binnen een termijn van honderdvijftig dagen, wordt ze geacht de jaarrekening goed te keuren. Die termijn gaat in op de dag nadat de gemeente de toezichthoudende overheid op de hoogte gebracht heeft van de bekendmaking van de jaarrekening van het Autonoom Gemeentebedrijf, met toepassing van artikel 286, § 1 Decreet Lokaal Bestuur, en het Autonoom Gemeentebedrijf de digitale rapportering erover aan de Vlaamse Regering heeft bezorgd.
    §6. - Het toezicht op de financiële toestand en op de jaarrekeningen van het Autonoom Gemeentebedrijf wordt opgedragen aan een bedrijfsrevisor. Deze wordt door de gemeenteraad aangesteld voor een hernieuwbare periode van drie jaar op basis van de reglementering overheidsopdrachten.
    Artikel 21.- Opvolgingsrapportering
    De Raad van Bestuur beslist wanneer hen een opvolgingsrapportering, met een stand van zaken van de uitvoering van het meerjarenplan, wordt voorgelegd.
    Er wordt minstens voor het einde van het derde kwartaal een opvolgingsrapportering over het eerste semester van het boekjaar voorgelegd.
    Het Autonoom Gemeentebedrijf rapporteert aan de Vlaamse Regering over de verrichte transacties van elk kwartaal voor het einde van de maand die volgt op het kwartaal.
    Artikel 22.- Openbaarheid
    Het Autonoom Gemeentebedrijf bezorgt onmiddellijk na elke vergadering een lijst met de besluiten van zijn Raad van Bestuur, met een beknopte omschrijving van de daarin geregelde aangelegenheden, aan de Gemeente, zodat ze kunnen worden bekendgemaakt op een webtoepassing van de Gemeente, overeenkomstig artikel 285, § 1 Decreet Lokaal Bestuur. Het Autonoom Gemeentebedrijf bezorgt ook onmiddellijk na de behandeling ervan door de Raad van Bestuur zijn beleidsrapporten aan de Gemeente, zodat ze kunnen worden bekendgemaakt op een webtoepassing van de Gemeente, overeenkomstig artikel 286, § 1 Decreet Lokaal Bestuur.
    Het Autonoom Gemeentebedrijf neemt samen met de Gemeente de nodige initiatieven, via een webtoepassing van de Gemeente, voor de openbaarheid van de Beheersovereenkomst, inclusief alle wijzigingen ervan.
    Artikel 23.- Beëindiging van de Beheersovereenkomst.
    De Partijen kunnen in onderling overleg een einde maken aan deze Beheersovereenkomst.
    De Partijen kunnen ingeval van beëindiging van deze Beheersovereenkomst schriftelijke afspraken maken over de overdracht van de lopende verbintenissen door het Autonoom Gemeentebedrijf aan de Gemeente.
    Artikel 24.- Toepasselijk recht en rechtsmacht.
    §1. - Deze Beheersovereenkomst wordt beheerst door het Belgisch recht
    §2. - Alle geschillen met betrekking tot de geldigheid, de interpretatie, de uitvoering en de beëindiging van deze Beheersovereenkomst behoren tot de uitsluitende bevoegdheid van de rechtbanken van Antwerpen.
    Artikel 25.- Overdracht.
    Het Autonoom Gemeentebedrijf mag noch deze Beheersovereenkomst, noch enig recht of verbintenis uit deze Beheersovereenkomst geheel of gedeeltelijk overdragen zonder voorafgaandelijke schriftelijke toestemming van de Gemeente.
    Artikel 26.- Aanpassing aan wijziging van de regelgeving.
    Partijen zullen deze Beheersovereenkomst aanpassen aan elke wijziging in de toepasselijke regelgeving. Zij zullen er alsdan naar streven om het globale financiële evenwicht vervat in deze Beheersovereenkomst maximaal te behouden.
    Artikel 27.- Uitvoeringsmodaliteiten.
    Met het oog op de uitvoering, vervollediging en verfijning van deze Beheersovereenkomst, kunnen de Partijen bijlagen sluiten die aan deze Beheersovereenkomst zullen worden gehecht.
    Artikel 28.- Verzaking - Cumulatieve rechten.
    Verzuim of vertraging in de uitoefening door de Partijen van enig recht uit deze Beheersovereenkomst houdt geen verzaking in aan dat recht, en evenmin zal enige gedeeltelijke uitoefening van zulk recht de verdere uitoefening van dit recht of de uitoefening van elk ander recht uitsluiten
    De rechten die uitdrukkelijk zijn voorzien in deze Beheersovereenkomst zijn cumulatief en sluiten geen andere wettelijk voorziene rechten uit, tenzij in deze Beheersovereenkomst anders bepaald.
    Artikel 29.- Ontbinding en vereffening
    §1. -- De gemeenteraad kan altijd beslissen om tot ontbinding en vereffening van het Autonoom Gemeentebedrijf over te gaan. In de beslissing tot ontbinding wijst de gemeenteraad de vereffenaars aan. Alle andere organen vervallen op het ogenblik van de ontbinding.
    §2. -- Het personeel in statutair dienstverband van het ontbonden Autonoom Gemeentebedrijf wordt overgenomen door de Gemeente.
    De Gemeente waarborgt de rechten die het Autonoom Gemeentebedrijf op het ogenblik van ontbinding voor het overgenomen personeel had vastgesteld.
    §3. -- De rechten en verplichtingen van het ontbonden Autonoom Gemeentebedrijf worden overgenomen door de Gemeente.
    §4. -- In afwijking van paragraaf 2 en 3 kan de gemeenteraad in het ontbindingsbesluit de personeelsleden in statutair dienstverband, die daarmee moeten instemmen, en de rechten en verplichtingen aanwijzen die overgenomen worden door de overnemer of de overnemers van de activiteiten van het bedrijf.
    Artikel 30.- Splitsbaarheid.
    Elke bepaling van deze Beheersovereenkomst die nietig, ongeldig, verboden of onafdwingbaar zou zijn in om het even welke rechtsorde, zal geen rechtskracht en uitwerking hebben in die rechtsorde, zonder echter de overige bepalingen van deze Beheersovereenkomst in deze of enige andere rechtsorde ongeldig te maken of hun geldigheid of afdwingbaarheid aan te tasten. Partijen zullen in dat geval die nietige, ongeldige, verboden of onafdwingbare bepaling te goeder trouw vervangen door een bepaling die zoveel mogelijk hetzelfde effect heeft.
    Deze beheersovereenkomst wordt opgemaakt te Zandhoven in twee exemplaren waarvan elke Partij erkent één origineel te hebben ontvangen.

    Artikel 2.
    Mevrouw Paula Henderickx en mevrouw Annick Smeets, respectievelijk voorzitter van de gemeenteraad en algemeen directeur van Zandhoven, worden afgevaardigd om de Gemeente Zandhoven te vertegenwoordigen bij de ondertekening van de in artikel 1 bedoelde Beheersovereenkomst en namens de Gemeente rechtsgeldig te handelen.
    Artikel 3.
    De geactualiseerde Beheersovereenkomst wordt via een webtoepassing van de Gemeente openbaar gemaakt.
    Artikel 4.
    Afschrift van deze beslissing zal aan de financieel directeur en het AGB Zandhoven worden overgemaakt.

  • Artikel 1.
    Zijn goedkeuring te verlenen aan:

    • het voorstel van kapitaalverhoging aandelen kengetal 5 f voor een totaalbedrag van €2.579.568,75
    • de aanwending en storting van de rekening courant voor een totaalbedrag van €2.172.707,12
    • het voorstel van incorporatie van reserves voor een totaal bedrag van €406.861,63

    Artikel 2.
    In te tekenen op de 152 aandelen IKA met kengetal 5f met een nominale waarde van €206,25 voor een totaal bedrag van € 31.350.
    Deze aandelen te volstorten met de middelen ter beschikking op rekening courant zijnde €27.167,57 en IKA te verzoeken het saldo van €4.182,43 ter beschikking te stellen ter volstorting door middel van incorporatie van reserves.
    Artikel 3.
    Het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde besluiten en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan het secretariaat van intergemeentelijk samenwerkingsverband IKA, p/a Brusselsesteenweg 199, 9090 Melle t.a.v. de heer Lieven Ex.

  • Artikel 1.
    De gemeenteraad bekrachtigt de beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 8 juni 2020 met betrekking tot het verlenging van de scholengemeenschap voor de periode van 1 september 2020 tot 31 augustus 2026.

    Artikel 2.
    Mevrouw Paula Henderickx en mevrouw Annick Smeets, respectievelijk voorzitter van de gemeenteraad en algemeen directeur worden gemachtigd deze gebruiksovereenkomst te ondertekenen namens de gemeente Zandhoven.

    Artikel 3.
    Een afschrift van deze beslissing aan dienst Secretariaat en de gemeente Ranst bezorgd worden.

  • Artikel 1.
    Mevrouw Mieke Maes, schepen van onderwijs, wordt aangeduid als effectieve vertegenwoordiger van de gemeente Zandhoven op de vergaderingen van het beheerscomité van de scholengemeenschap.

    Artikel 2.
    De heer Luc Van Hove, wordt aangeduid als plaatsvervangend vertegenwoordiger van de gemeente Zandhoven op de vergaderingen van hoger vermeld beheerscomité van de scholengemeenschap.

    Artikel 3.
    Afschrift van deze beslissing zal worden overgemaakt aan de gemeentebestuur van Ranst en aan de directies van de gemeentelijke basisscholen van Massenhoven en Zandhoven.

  • Artikel 1.
    Goedkeuring te verlenen aan navolgend reglement met betrekking tot de Zandhovense KEREUZZE KaZo ter ondersteuning van de Zandhovense ondernemers.

    REGLEMENT M.B.T.
    ZANDHOVENSE KEREUZZE KAZO
    TER ONDERSTEUNING VAN DE ZANDHOVENSE ONDERNEMERS

    Artikel 1.

    Ingevolge de coronacrisis en de maatregelen genomen door de federale overheid moesten vanaf 12 maart 2020 vele Zandhovense ondernemers hun deuren sluiten. Het gemeentebestuur van Zandhoven voorziet ter ondersteuning van de lokale economie een aankoopbon. Deze bon krijgt de naam “KEREUZZE KaZo”.
    Dit reglement regelt de uitgifte en bijhorende modaliteiten van de aankoopbon.
    Artikel 2.
    De KEREUZZE KaZo is een betaalmiddel en heeft een waarde van 10 euro. De KEREUZZE KaZo is geldig tot en met de vervaldatum vermeld op de bon. Vervallen bonnen kunnen niet worden omgeruild noch door de aangesloten Zandhovense ondernemers worden aanvaard.
    De bon is inwisselbaar aan toonder voor de tegenwaarde van de gedane aankopen van goederen of diensten. Ze zijn bij het gemeentebestuur niet inwisselbaar voor contanten of een ander betaalmiddel, zelfs niet gedeeltelijk.
    De KEREUZZE KaZo wordt niet vervangen in geval van verlies.
    Artikel 3.
    Elke inwoner van Zandhoven die ingeschreven is in de lokale bevolkingsregisters op het ogenblik van de bedeling, ontvangt één KEREUZZE KaZo van 10 euro.
    Artikel 4.
    Elke KEREUZZE KaZo heeft een unieke identificatiecode en vermeldt de geldigheidsdatum.
    Artikel 5.
    Het gemeentebestuur draagt alle kosten voor het invoeren van de KEREUZZE KaZo zoals het drukken van de bon, publiciteit, affiches, ….
    Er worden geen kosten aangerekend aan de aangesloten ondernemers.
    Artikel 6.
    § 1. Enkel ondernemers met hun uitbatingszetel(s) in Zandhoven en waarvan de activiteiten in hoofdzaak in Zandhoven plaatsvinden kunnen gebruik maken van de KEREUZZE KaZo.
    De aangesloten ondernemers zijn verplicht zich te registreren op de gemeentelijke website https://www.zandhoven.be/nieuws/kereuzze-kazo/. Door zich te registreren verklaren de aangesloten ondernemers akkoord te gaan met dit reglement.
    § 2. Ondernemers die zich hebben ingeschreven, verbinden zich er toe om de aangeboden bonnen te aanvaarden. Zij kunnen deze enkel weigeren wanneer de echtheid van de bon in twijfel wordt getrokken.
    § 3. Elke ondernemer beslist autonoom of hij al dan niet én op welke wijze (wisselgeld, tegoedbon, …) wil teruggeven op een KEREUZZE KaZo.
    § 4. De lijst met aangesloten ondernemers wordt bekend gemaakt op de gemeentelijke website https://www.zandhoven.be/nieuws/kereuzze-kazo/ en door het aanbrengen van een affiche aan de zaak van de deelnemende ondernemer.
    De ondernemer gaat er mee akkoord dat de verwijzing naar én de gegevens van zijn handelszaak worden bekend gemaakt of verspreid via de hierboven vermelde kanalen.
    Artikel 7.
    De ontvangen aankoopbonnen dienen vóór 31 oktober 2020 bij de dienst Financiën van het gemeentebestuur te worden ingeleverd door gebruik van een formulier en worden binnen de maand na ontvangst uitbetaald door het gemeentebestuur op het door de ondernemer opgegeven bankrekeningnummer.
    Artikel 8.
    Uit de ingeleverde aankoopbonnen worden 100 HoReCa KaZo! cheques geloot met een waarde van 50 euro per cheque. Deze kunnen ingeruild worden bij de deelnemende Horecazaken in Zandhoven.
    Artikel 9.
    In geval van betwisting of discussies neemt het college van burgemeester en schepenen een gemotiveerde beslissing.
    Artikel 10.
    Dit reglement treedt in werking op een door het college van burgemeester en schepenen te bepalen datum.
    Artikel 11.
    Deze beslissing wordt kenbaar gemaakt op de gemeentelijke website.

    Artikel 2.
    Een afschrift van deze beslissing zal aan de dienst Financiën, dienst Ondernemen, dienst Secretariaat en aan de toezichthoudende overheid worden overgemaakt.

  • Artikel 1.
    Goedkeuring te verlenen aan navolgend reglement met betrekking tot het maken en verkopen van mondmaskers ter ondersteuning van de verenigingen.

    REGLEMENT M.B.T.
    HET MAKEN EN VERKOPEN VAN MONDMASKERS
    TER ONDERSTEUNING VAN DE VERENIGINGEN
     

    Artikel 1.
    Ingevolge de coronacrisis en de maatregelen genomen door de federale overheid vanaf 12 maart 2020 hebben sommige Zandhovense verenigingen hun (jaarlijkse) activiteiten en evenementen moeten uitstellen of aflassen.
    Deze verenigingen hebben bijgevolg heel wat inkomsten moeten derven. Deze inkomsten waren noodzakelijk om de reguliere werking van de vereniging te waarborgen.
    Het doel van dit reglement is verenigingen die hierdoor in financiële moeilijkheden komen, te ondersteunen.
    Artikel 2.
    Er zal een oproep gelanceerd worden naar verenigingen en particulieren die mondmaskers willen maken. Geïnteresseerde verenigingen en particulieren moeten zich hiervoor registreren via de website van de gemeente.
    Artikel 3.
    De stoffen en toebehoren worden door de gemeente ter beschikking gesteld;- men dient minstens 25 stuks te maken om aan de actie te kunnen deelnemen.
    Artikel 4.
    Het gemeentebestuur zal per ingeleverd mondmasker een toelage van €1,5 uitbetalen aan de vereniging.
    Artikel 5.
    Aan particulieren die maskers maken, wordt bij het inleveren van de maskers gevraagd om één of meerdere Zandhovense verenigingen op te geven aan wie het gemeentebestuur de toelage voor de mondmaskers zal doorstorten.
    Artikel 6.
    De mondmaskers worden voor verkoop aangeboden aan €1,5 per mondmasker.
    Artikel 7.
    Elke door de gemeente Zandhoven erkende vereniging komt in aanmerking.

    Artikel 2.
    Dit reglement treedt in werking op 1 juli 2020.
    Artikel 3.
    Een afschrift van deze beslissing zal aan de dienst Financiën, dienst Ondernemen, dienst Secretariaat en aan de toezichthoudende overheid worden overgemaakt.

  • Artikel 1.
    De gemeenteraad keurt de evaluatie van de werking Bibburen 2019, het financieel verslag van de voormelde samenwerkingsovereenkomst en de actieplannen en uitdagingen voor 2020 goed.

    Artikel 2.
    Een afschrift van deze beslissing zal worden overgemaakt aan het beheerscomité van de ‘Interlokale vereniging Bibburen’ en aan de bibliothecaris.

  • Artikel 1.
    De gemeenteraad hecht zijn goedkeuring aan het jaarverslag 2019 en het jaaractieplan 2020.
    Artikel 2.
    Een afschrift van deze beslissing zal worden overgemaakt aan de dienst Secretariaat en Kina p.v. (Antwerpsesteenweg 503 - 2390 Malle).

  • Artikel 1.
    Onderstaand reglement met betrekking tot het gebruik van het ‘voormalig gemeentehuis Pulderbos’ wordt goedgekeurd:

    GEBRUIKSREGLEMENT M.B.T.
    VOORMALIG GEMEENTEHUIS PULDERBOS

    1. TOEPASSINGSGEBIED

    1.1 Dit gebruiksreglement is van toepassing op het voormalig gemeentehuis Pulderbos (Dorp 12 – 2242 Pulderbos). Met de “gebruiker” wordt volgende personen, groepen of bedrijven bedoeld.

      1. meerderjarige inwoners van de gemeente Zandhoven;
      2. verenigingen of groepen of bedrijven met maatschappelijke zetel in de gemeente Zandhoven. Wijken of gehuchten van de gemeente Zandhoven worden met verenigingen gelijkgesteld;
      3. meerderjarige niet-inwoners van de gemeente;
      4. verenigingen of groepen of bedrijven vreemd aan de gemeente Zandhoven.

    1.2 Dit gebruik wordt intuitu personae toegestaan en is niet vatbaar voor gehele of gedeeltelijke overdracht aan een derde zonder een voorafgaande schriftelijke toestemming van het college van burgemeester en schepenen.
    2. AANVRAAG TOT GEBRUIK
    2.1 Meerderjarige personen, verenigingen, groepen of bedrijven kunnen een aanvraag indienen voor het gebruik van de lokalen van het voormalig gemeentehuis Pulderbos (Dorp 12 – 2242 Pulderbos).
    2.2 Meerderjarige personen, verenigingen, groepen of bedrijven die gebruik wensen te maken van de bedoelde lokalen zullen daartoe een aanvraag indienen bij het gemeentebestuur van Zandhoven. Deze aanvraag dient te gebeuren via de website of via de dienst Secretariaat/Onthaal van de gemeente Zandhoven.
    Bij het indienen van de aanvraag dient de aanvrager akkoord te gaan met het gebruiks-en retributiereglement. De aanvrager ontvangt een bevestigingsmail voor de goed ontvangst van de aanvraag.
    2.3 De aanvraag tot gebruik dient bij het gemeentebestuur toe te komen uiterlijk zeven dagen voor de dag waarop men gebruik wenst te maken van het/de loka(a)l(en). Laattijdige aanvragen kunnen ingewilligd worden indien dit administratief nog mogelijk is. De hierboven bedoelde aanvragen mogen echter maximaal één jaar op voorhand ingediend worden, met uitzondering voor de verenigingen met maatschappelijke zetel in de gemeente Zandhoven die maximum twee jaar op voorhand een aanvraag mogen indienen.
    2.4. De persoonsgegevens die ingevuld worden in de reservatietool zullen gebruikt worden:

      • door de dienst boekhouding voor de opmaak van de facturatie.
      • door de toezichter, de dienst Onthaal en de dienst Secretariaat om de gebruiker te contacteren in geval van bijkomende vragen/opmerkingen ivm de reservatie.

    De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is het diensthoofd Interne Zaken van de gemeente Zandhoven.
    3. TOELATING
    3.1 Het college van burgemeester en schepenen is bevoegd toelating te verlenen tot gebruik van een of meerdere loka(a)l(en).
    3.2 De lokalen mogen zeker niet ter beschikking gesteld worden voor het geven van een bal, een fuif, een instuif of gelijkaardige activiteiten. Hetzelfde geldt voor partijpolitieke doeleinden.
    3.3 Indien voor het gebruik van een of meerdere lokalen op dezelfde datum of dezelfde data meer dan één aanvraag zou worden ingediend, dan zal de volgende voorrangsregeling worden toegepast (rekening houdende met de reeds vroeger afgesloten overeenkomsten):

      1. Onder de aanvragen is er een die betrekking heeft op een festiviteit georganiseerd door het AGB Zandhoven of het gemeentebestuur zelf: in dit geval geniet deze aanvraag de absolute voorrang;
      2. Onder de aanvragen is er een die betrekking heeft op een festiviteit die georganiseerd wordt met de medewerking of met de steun van het AGB Zandhoven of het gemeentebestuur: in dit geval geniet deze aanvraag de voorrang;
      3. Onder de aanvragen is er geen zoals bedoeld onder (a), (b) hierboven: in dit geval zal de datum waarop de aanvraag tot gebruik op het gemeentebestuur Zandhoven werd ontvangen, bepalend zijn. De aanvraag die het eerst werd ontvangen krijgt de voorrang op aanvragen die later werden ontvangen.

    Het gebruik van een of meerdere lokalen voor activiteiten die meermaals worden herhaald, kan slechts toegestaan worden voor een periode van maximum 6 maanden.
    3.4 Het college van burgemeester en schepenen zal aan de aanvrager meedelen of de aanvraag al dan niet werd goedgekeurd.
    4. GEBRUIKSVOORWAARDEN
    4.1 De gebruiker zal, nadat hij een goedkeuring tot gebruik ontvangen heeft, indien nodig contact opnemen met de toezichter voor concrete afspraken en vragen. De gegevens van de toezichter zijn terug te vinden in het zaalreservatiesysteem of bij de dienst Secretariaat/Onthaal.
    Deze persoon zal toezicht uitoefenen op de naleving van de voorwaarden vermeld in de ‘gebruiksovereenkomst’. De gebruiker dient de ‘gebruiksovereenkomst’ stipt na te leven. Hij zal zich tevens schikken naar de richtlijnen van de toezichter.
    4.2 De gebruiker dient het/de loka(a)l(en) te ontruimen uiterlijk op het tijdstip bepaald in de goedkeuring van de aanvraag. Afwijkingen hierop dienen besproken te worden met de toezichter.
    4.3 Het lokaal of de lokalen worden ter beschikking gesteld onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat de gebruiker, deze inricht en uitrust overeenkomstig het doel waarvoor het gebruik wordt toegestaan. Het is niet toegelaten gebruik te maken van andere lokalen en voorzieningen dan deze die goedgekeurd werden.
    4.4 De sleutel kan afgehaald worden bij de toezichter. De gegevens zijn terug te vinden in het zaalreservatiesysteem of bij de dienst Secretariaat/Onthaal.
    4.5 Geen enkele sleutel, noch een duplicaat ervan, mag in handen van de gebruiker blijven. Bij het einde van ieder gebruik dient de sleutel onmiddellijk afgegeven te worden aan de toezichter. Bij verlies van de sleutel wordt de kostprijs aangerekend voor de vervanging van de sleutel.
    4.6 Elk lokaal dient in dezelfde toestand verlaten te worden als deze waarin het zich bij de ingebruikname bevond. De gebruiker zal de nodige afspraken maken met de toezichter voor wat deze reiniging aangaat. Indien het lokaal niet correct is achtergelaten zal er een extra kost van 25 euro/ uur aangerekend worden voor het extra werk van de toezichter.
    4.7 Het is uitdrukkelijk verboden muren, deuren of ramen te gebruiken als publiciteitsborden of aanhechtingspunten. Gebruik van welk danig hechtingsmateriaal is verboden. Het uithangen van affiches of versieringen op de daartoe voorziene plaatsen geschiedt in overleg met de toezichter.
    4.8 Het is uitdrukkelijk verboden aan de muren opgehangen schilderijen of kunstvoorwerpen te verplaatsen of te verwijderen, de kasten te verplaatsen of de inhoud ervan te wijzigen, te verwijderen of ze te doen verdwijnen. Zonder toestemming van toezichter mogen er geen wijzigingen gebracht worden aan het roerend cultureel erfgoed dat zich bevindt de gemeentelijke zaal.
    4.9 Eventuele beschadigingen, toegebracht aan lokalen en/of uitrusting, tijdens het gebruik, moeten onmiddellijk door en op kosten van de gebruiker worden hersteld of vergoed. De gebruiker brengt de toezichter hiervan zonder uitstel op de hoogte. Alle door de gebruikers of bezoekers veroorzaakte schade dient integraal vergoed te worden tegen de werkelijke kostprijs.
    4.10 In de lokalen kan enkel zachte muziek gedoogd worden.
    4.11 Een algemeen rookverbod geldt in alle lokalen van de gemeentelijke zaal. Dieren zijn daarin niet toegelaten.
    4.12 De gebruiker aan wie toelating wordt verleend gebruik te maken van een of meerdere lokalen van de gemeentelijke zaal is verantwoordelijk voor de goede naleving van voorgaande verplichtingen.
    4.13 Elke gebruiker is verplicht alle voorschriften na te leven die betrekking hebben met de auteursrechten (Sabam), de ‘Billijke vergoeding’, de provinciale en/of gemeentelijke taksen en de bestaande politiereglementen.
    4.14 De gebruiker verbindt zich ertoe:

      1. de lichten in de lokalen, de gangen, even als in de toiletten te doven, onmiddellijk na het beëindigen van het gebruik;
      2. de verwarming bij het beëindigen van de activiteiten af te zetten volgens de richtlijnen van de toezichter.
      3. alle tafels proper te maken;
      4. alle tafels en stoelen in het door de toezichter aangewezen plaats terug te plaatsen;
      5. het afval te verzamelen, te ledigen of te plaatsen op de daartoe voorziene plaats;
      6. het/de gebruikte loka(a)l(en) proper achter te laten.

    4.15 De gebruiker - die de tapinrichting en/of de keuken gebruikt of het gebruik aan een derde toevertrouwt - is verplicht deze na gebruik grondig te reinigen en al het gebruikte materiaal zoals keukengerief, glazen, tassen, schenkborden, etc... af te wassen en op te bergen in de keukenkasten. Gebroken glazen of verdwenen bestekken worden aangerekend aan de geldende prijzen.
    4.16 Er mogen uitsluitend gewone dranken worden geschonken die door het gemeentebestuur ter beschikking worden gesteld tegen courante prijzen die door het college van burgemeester en schepenen zullen worden vastgesteld. Met de toezichter dient er afgesproken welke dranken bij de aanvang van de activiteit dienen aanwezig te zijn. Met hem dient tevens de grootte of de hoeveelheid van de voorraad geregeld te worden. Aangestoken en niet ledige vaten worden als volledig verbruikt aangerekend. Er dient met de toezichter afgesproken omtrent het opbergen van het leeggoed na de activiteit.
    4.17 Bij het einde van de activiteit wordt een document opgesteld waaruit het verbruik van de dranken kan worden afgeleid en dat de dag nadien door de gebruiker aan de toezichter ter beschikking wordt gesteld. De toezichter controleert het document op de juistheid ervan en maakt het op zijn beurt over aan de dienst Financiën van de gemeente Zandhoven. De dienst Financiën maakt een onkostennota op die aan de gebruiker ter betaling zal worden voorgelegd.
    4.18 Wenst de gebruiker andere dranken dan de gewone dranken die aangeboden worden, aan te bieden (b.v. wijnen, sterke dranken, cocktails) dan dient hij deze zelf aan te schaffen en dit aan de toezichter kenbaar te maken en met deze een regeling te treffen voor wat het verwijderen van de lege flessen betreft.
    4.19 Alle materiaal dat door de gebruiker zelf ter plaatse werd gebracht dient de dag na de activiteit verwijderd te worden. Indien de dag nadien een andere activiteit doorgaat dient het verwijderen onmiddellijk te gebeuren.
    4.20 Geschillen en betwistingen zullen beslecht worden door de toezichter in samenspraak met het college van burgemeester en schepenen.
    4.21 Bij duidelijke kwaadwillige overtredingen van dit reglement, bij misleidende aanvragen, kan het college van burgemeester en schepenen aan de betrokken gebruiker elk gebruik van om het even welk lokaal ontzeggen.
    4.22 De gebruiker mag- om veiligheidsredenen- geen groter aantal plaatsen aanbieden dan er zich mensen in de lokalen mogen bevinden. Alle uitgangen, nooduitgangen en trappen dienen steeds vrijgehouden te zijn.
    5. VERGOEDING
    5.1 Voor het gebruik van elk lokaal wordt een vergoeding gevraagd. Deze vergoeding wordt door de gemeenteraad vastgesteld in een retributiereglement. Eventuele andere kosten zoals bedoeld in 4.6, 4.9, 4.15 en 4.16 worden hierbij toegevoegd.
    De gebruiker is gehouden tot betaling van de factuur, binnen dertig dagen na facturatie. De gebruiker die zijn afwezigheid evenwel voorziet, brengt het gemeentebestuur van Zandhoven hiervan minstens 3 dagen voor het evenement op de hoogte, zodat de zaal aan een andere gebruiker ter beschikking gesteld kan worden.
    6. OVERMACHT
    6.1. Het gemeentebestuur van Zandhoven kan niet aansprakelijk gesteld worden voor om het even welk tijdelijk gemis van het genot van de ter beschikking gestelde loka(a)l(en), uit welke oorzaak ook voortvloeiend. Er kan onder geen enkel beding enige schadevergoeding van gemeentebestuur van Zandhoven gevorderd worden.
    6.2. Het college van burgemeester en schepenen behouden zich het recht voor om in geval van onvoorziene, dringende omstandigheden (rampen…) zonder enige schadevergoeding te beschikken over de accommodatie.
    7. VERZEKERING
    7.1 Het gemeentebestuur van Zandhoven staat in voor de brandverzekering van het gebouw. In zijn polis voorziet het afstand van verhaal t.o.v. de gebruikers.
    7.2 Elke gebruiker sluit, voor zover hij of zij dit nodig acht, alle verzekeringen of voor zijn eigendommen en verantwoordelijkheden. Het gemeentebestuur van Zandhoven kan geenszins verantwoordelijk worden gesteld voor welke gevolgen dan ook te wijten aan het gebruik van of de organisatie van activiteiten.
    8. ALGEMEENHEDEN
    8.1 Het college van burgemeester en schepenen of de toezichter hebben te allen tijde toegang.
    8.2 In uitzonderlijke omstandigheden door de concrete situatie verantwoord, is het college van burgemeester en schepenen bevoegd af te wijken van de bepalingen voorzien in dit gebruikersreglement.
    9. VERANTWOORDELIJKHEID
    9.1 Het gemeentebestuur wijst iedere verantwoordelijkheid af voor lichamelijke en/of stoffelijke schade die aan de gebruikers en/of aan derden zou kunnen veroorzaakt worden door ongevallen die tijdens of ter gelegenheid van de georganiseerde activiteit(en) zouden kunnen voorkomen.
    Wanneer het aan de gebruiker toegestaan wordt voorwerpen die aan hem, aan zijn leden en/of aan zijn genodigden toebehoren, op te bergen in een of meerdere lokalen, dan kan het gemeentebestuur niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies, diefstal of beschadiging van deze voorwerpen.
    9.2 De gebruiker is verantwoordelijk voor de gebruikte infrastructuur van de lokalen. Hij is verantwoordelijk voor schade aan de infrastructuur, de uitrusting en de ter beschikking gestelde apparaten ongeacht of deze schade veroorzaakt wordt door zichzelf, door zijn leden, zijn medewerkers en/of door zijn genodigden. Het gemeentebestuur kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen, diefstal, noch voor schade aan derden (bezoekers).

    Artikel 2.

    De beslissing van 11 september 2008 waarbij het gebruiksreglement met betrekking tot het ‘voormalig gemeentehuis Pulderbos’ werd goedgekeurd, wordt volledig ingetrokken.

    Artikel 3.
    Het gebruiksreglement m.b.t. ‘voormalig gemeentehuis Pulderbos’ wordt gepubliceerd op de gemeentelijke website.

  • Artikel 1.
    Onderstaand reglement met betrekking tot het gebruik van ‘Chalet Pulderbos’ wordt goedgekeurd: 

    GEBRUIKSREGLEMENT M.B.T.
    CHALET PULDERBOS

     1. TOEPASSINGSGEBIED

    1.1 Dit gebruiksreglement is van toepassing op de Chalet Pulderbos (Dorp +12 – 2242 Pulderbos). Met de “gebruiker” wordt volgende personen, groepen of bedrijven bedoeld.

      1. meerderjarige inwoners van de gemeente Zandhoven;
      2. verenigingen of groepen of bedrijven met maatschappelijke zetel in de gemeente Zandhoven. Wijken of gehuchten van de gemeente Zandhoven worden met verenigingen gelijkgesteld;
      3. meerderjarige niet-inwoners van de gemeente;
      4. verenigingen of groepen of bedrijven vreemd aan de gemeente Zandhoven.

    1.2 Dit gebruik wordt intuitu personae toegestaan en is niet vatbaar voor gehele of gedeeltelijke overdracht aan een derde zonder een voorafgaande schriftelijke toestemming van het college van burgemeester en schepenen.
    2. AANVRAAG TOT GEBRUIK
    2.1 Meerderjarige personen, verenigingen, groepen of bedrijven kunnen een aanvraag indienen voor het gebruik van de lokalen van Chalet Pulderbos (Dorp +12 – 2242 Pulderbos).
    2.2 Meerderjarige personen, verenigingen, groepen of bedrijven die gebruik wensen te maken van de bedoelde lokalen zullen daartoe een aanvraag indienen bij het gemeentebestuur van Zandhoven. Deze aanvraag dient te gebeuren via de website of via de dienst Secretariaat/Onthaal van de gemeente Zandhoven.
    Bij het indienen van de aanvraag dient de aanvrager akkoord te gaan met het gebruiks-en retributiereglement. De aanvrager ontvangt een bevestigingsmail voor de goed ontvangst van de aanvraag.
    2.3 De aanvraag tot gebruik dient bij het gemeentebestuur toe te komen uiterlijk zeven dagen voor de dag waarop men gebruik wenst te maken van het/de loka(a)l(en). Laattijdige aanvragen kunnen ingewilligd worden indien dit administratief nog mogelijk is. De hierboven bedoelde aanvragen mogen echter maximaal één jaar op voorhand ingediend worden, met uitzondering voor de verenigingen met maatschappelijke zetel in de gemeente Zandhoven die maximum twee jaar op voorhand een aanvraag mogen indienen.
    2.4. De persoonsgegevens die ingevuld worden in de reservatietool zullen gebruikt worden:

      • door de dienst boekhouding voor de opmaak van de facturatie.
      • door de toezichter, de dienst Onthaal en de dienst Secretariaat om de gebruiker te contacteren in geval van bijkomende vragen/opmerkingen i.v.m. de reservatie.

    De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is het diensthoofd Interne Zaken van de gemeente Zandhoven.
    3. TOELATING
    3.1 Het college van burgemeester en schepenen is bevoegd toelating te verlenen tot gebruik van een of meerdere loka(a)l(en).
    3.2 De lokalen mogen zeker niet ter beschikking gesteld worden voor het geven van een bal, een fuif, een instuif of gelijkaardige activiteiten.
    3.3 Indien voor het gebruik van een of meerdere lokalen op dezelfde datum of dezelfde data meer dan één aanvraag zou worden ingediend, dan zal de volgende voorrangsregeling worden toegepast (rekening houdende met de reeds vroeger afgesloten overeenkomsten):

      1. Onder de aanvragen is er een die betrekking heeft op een festiviteit georganiseerd door het AGB Zandhoven of het gemeentebestuur zelf: in dit geval geniet deze aanvraag de absolute voorrang;
      2. Onder de aanvragen is er een die betrekking heeft op een festiviteit die georganiseerd wordt met de medewerking of met de steun van het AGB Zandhoven of het gemeentebestuur: in dit geval geniet deze aanvraag de voorrang;
      3. Onder de aanvragen is er geen zoals bedoeld onder (a), (b) hierboven: in dit geval zal de datum waarop de aanvraag tot gebruik op het gemeentebestuur Zandhoven werd ontvangen, bepalend zijn. De aanvraag die het eerst werd ontvangen krijgt de voorrang op aanvragen die later werden ontvangen.

    Het gebruik van een of meerdere lokalen voor activiteiten die meermaals worden herhaald, kan slechts toegestaan worden voor een periode van maximum 6 maanden.
    3.4 Het college van burgemeester en schepenen zal aan de aanvrager meedelen of de aanvraag al dan niet werd goedgekeurd.
    4. GEBRUIKSVOORWAARDEN
    4.1 De gebruiker zal, nadat hij een goedkeuring tot gebruik ontvangen heeft, indien nodig contact opnemen met de toezichter voor concrete afspraken en vragen. De gegevens van de toezichter zijn terug te vinden in het zaalreservatiesysteem of bij de dienst Secretariaat/Onthaal.
    Deze persoon zal toezicht uitoefenen op de naleving van de voorwaarden vermeld in de ‘gebruiksovereenkomst’. De gebruiker dient de ‘gebruiksovereenkomst’ stipt na te leven. Hij zal zich tevens schikken naar de richtlijnen van de toezichter.
    4.2 De gebruiker dient het/de loka(a)l(en) te ontruimen uiterlijk op het tijdstip bepaald in de goedkeuring van de aanvraag. Afwijkingen hierop dienen besproken te worden met de toezichter.
    4.3 Het lokaal of de lokalen worden ter beschikking gesteld onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat de gebruiker deze inricht en uitrust overeenkomstig het doel waarvoor het gebruik wordt toegestaan. Het is niet toegelaten gebruik te maken van andere lokalen en voorzieningen dan deze die goedgekeurd werden.
    4.4 De sleutel kan afgehaald worden:
    -voor privépersonen en verenigingen buiten Pulderbos: op de dienst Secretariaat tijdens de openingsuren van het gemeentehuis
    -voor verenigingen uit Pulderbos: bij de toezichter. De gegevens zijn terug te vinden in het zaalreservatiesysteem of bij de dienst Secretariaat/Onthaal.
    4.5 Geen enkele sleutel, noch een duplicaat ervan, mag in handen van de gebruiker blijven. Bij het einde van ieder gebruik dient de sleutel de dag na het gebruik afgegeven te worden aan de dienst Secretariaat of de toezichter. Bij verlies van de sleutel wordt de kostprijs aangerekend voor de vervanging van de sleutel.
    4.6 Elk lokaal dient in dezelfde toestand verlaten te worden als deze waarin het zich bij de ingebruikname bevond. De gebruiker zal de nodige afspraken maken met de toezichter voor wat deze reiniging aangaat. Indien het lokaal niet correct is achtergelaten zal er een extra kost van 25 euro/ uur aangerekend worden voor het extra werk van de toezichter.
    4.7 Het is uitdrukkelijk verboden muren, deuren of ramen te gebruiken als publiciteitsborden of aanhechtingspunten. Gebruik van welk danig hechtingsmateriaal is verboden. Het uithangen van affiches of versieringen op de daartoe voorziene plaatsen geschiedt in overleg met de toezichter.
    4.8 Het is uitdrukkelijk verboden aan de muren opgehangen schilderijen of kunstvoorwerpen te verplaatsen of te verwijderen, de kasten te verplaatsen of de inhoud ervan te wijzigen, te verwijderen of ze te doen verdwijnen.
    4.9 Eventuele beschadigingen, toegebracht aan lokalen en/of uitrusting, tijdens het gebruik, moeten onmiddellijk door en op kosten van de gebruiker worden hersteld of vergoed. De gebruiker brengt de toezichter hiervan zonder uitstel op de hoogte. Alle door de gebruikers of bezoekers veroorzaakte schade dient integraal vergoed te worden tegen de werkelijke kostprijs.
    4.10 In de lokalen kan enkel zachte muziek gedoogd worden.
    4.11 Een algemeen rookverbod geldt in alle lokalen van de gemeentelijke zaal. Dieren zijn daarin niet toegelaten.
    4.12 De gebruiker aan wie toelating wordt verleend gebruik te maken van een of meerdere lokalen van de gemeentelijke zaal is verantwoordelijk voor de goede naleving van voorgaande verplichtingen.
    4.13 Elke gebruiker is verplicht alle voorschriften na te leven die betrekking hebben met de auteursrechten (Sabam), de ‘Billijke vergoeding’, de provinciale en/of gemeentelijke taksen en de bestaande politiereglementen.
    4.14 De gebruiker verbindt zich ertoe:

      1. de lichten in de lokalen, de gangen, even als in de toiletten te doven, onmiddellijk na het beëindigen van het gebruik;
      2. de verwarming bij het beëindigen van de activiteiten af te zetten volgens de richtlijnen van de toezichter.
      3. alle tafels proper te maken;
      4. alle tafels en stoelen in het door de toezichter aangewezen plaats terug te plaatsen;
      5. het afval te verzamelen, te ledigen of te plaatsen op de daartoe voorziene plaats;
      6. het/de gebruikte loka(a)l(en) proper achter te laten.

    4.15 De gebruiker - die de tapinrichting en/of de keuken gebruikt of het gebruik aan een derde toevertrouwt - is verplicht deze na gebruik grondig te reinigen en al het gebruikte materiaal zoals keukengerief, glazen, tassen, schenkborden, etc... af te wassen en op te bergen in de keukenkasten. Gebroken glazen of verdwenen bestekken worden aangerekend aan de geldende prijzen.
    4.16 Er mogen uitsluitend gewone dranken worden geschonken die door het gemeentebestuur ter beschikking worden gesteld tegen courante prijzen die door het college van burgemeester en schepenen zullen worden vastgesteld. Met de toezichter dient er afgesproken welke dranken bij de aanvang van de activiteit dienen aanwezig te zijn. Met hem dient tevens de grootte of de hoeveelheid van de voorraad geregeld te worden. Aangestoken en niet ledige vaten worden als volledig verbruikt aangerekend. Er dient met de toezichter afgesproken omtrent het opbergen van het leeggoed na de activiteit.
    4.17 Bij het einde van de activiteit wordt een document opgesteld waaruit het verbruik van de dranken kan worden afgeleid en dat de dag nadien door de gebruiker aan de toezichter ter beschikking wordt gesteld. De toezichter controleert het document op de juistheid ervan en maakt het op zijn beurt over aan de dienst Financiën van de gemeente Zandhoven. De dienst Financiën maakt een onkostennota op die aan de gebruiker ter betaling zal worden voorgelegd.
    4.18 Wenst de gebruiker andere dranken dan de gewone dranken die aangeboden worden, aan te bieden (b.v. wijnen, sterke dranken, cocktails) dan dient hij deze zelf aan te schaffen en dit aan de toezichter kenbaar te maken en met deze een regeling te treffen voor wat het verwijderen van de lege flessen betreft.
    4.19 Alle materiaal dat door de gebruiker zelf ter plaatse werd gebracht dient de dag na de activiteit verwijderd te worden. Indien de dag nadien een andere activiteit doorgaat dient het verwijderen onmiddellijk te gebeuren.
    4.20 Geschillen en betwistingen zullen beslecht worden door de toezichter in samenspraak met het college van burgemeester en schepenen.
    4.21 Bij duidelijke kwaadwillige overtredingen van dit reglement, bij misleidende aanvragen, kan het college van burgemeester en schepenen aan de betrokken gebruiker elk gebruik van om het even welk lokaal ontzeggen.
    4.22 De gebruiker mag- om veiligheidsredenen- geen groter aantal plaatsen aanbieden dan er zich mensen in de lokalen mogen bevinden. Alle uitgangen, nooduitgangen en trappen dienen steeds vrijgehouden te zijn.
    5. VERGOEDING
    5.1 Voor het gebruik van elk lokaal wordt een vergoeding gevraagd. Deze vergoeding wordt door de gemeenteraad vastgesteld in een retributiereglement. Eventuele andere kosten zoals bedoeld in 4.6, 4.9, 4.15 en 4.16 worden hierbij toegevoegd.
    De gebruiker is gehouden tot betaling van de factuur, binnen dertig dagen na facturatie. De gebruiker die zijn afwezigheid evenwel voorziet, brengt het gemeentebestuur van Zandhoven hiervan minstens 3 dagen voor het evenement op de hoogte, zodat de zaal aan een andere gebruiker ter beschikking gesteld kan worden.
    6. OVERMACHT
    6.1. Het gemeentebestuur van Zandhoven kan niet aansprakelijk gesteld worden voor om het even welk tijdelijk gemis van het genot van de ter beschikking gestelde loka(a)l(en), uit welke oorzaak ook voortvloeiend. Er kan onder geen enkel beding enige schadevergoeding van gemeentebestuur van Zandhoven gevorderd worden.
    6.2. Het college van burgemeester en schepenen behouden zich het recht voor om in geval van onvoorziene, dringende omstandigheden (rampen…) zonder enige schadevergoeding te beschikken over de accommodatie.
    7. VERZEKERING
    7.1 Het gemeentebestuur van Zandhoven staat in voor de brandverzekering van het gebouw. In zijn polis voorziet het afstand van verhaal t.o.v. de gebruikers.
    7.2 Elke gebruiker sluit, voor zover hij of zij dit nodig acht, alle verzekeringen of voor zijn eigendommen en verantwoordelijkheden. Het gemeentebestuur van Zandhoven kan geenszins verantwoordelijk worden gesteld voor welke gevolgen dan ook te wijten aan het gebruik van of de organisatie van activiteiten.
    8. ALGEMEENHEDEN
    8.1 Het college van burgemeester en schepenen of de toezichter hebben te allen tijde toegang.
    8.2 In uitzonderlijke omstandigheden door de concrete situatie verantwoord, is het college van burgemeester en schepenen bevoegd af te wijken van de bepalingen voorzien in dit gebruikersreglement.
    9. VERANTWOORDELIJKHEID
    9.1 Het gemeentebestuur wijst iedere verantwoordelijkheid af voor lichamelijke en/of stoffelijke schade die aan de gebruikers en/of aan derden zou kunnen veroorzaakt worden door ongevallen die tijdens of ter gelegenheid van de georganiseerde activiteit(en) zouden kunnen voorkomen.
    Wanneer het aan de gebruiker toegestaan wordt voorwerpen die aan hem, aan zijn leden en/of aan zijn genodigden toebehoren, op te bergen in een of meerdere lokalen, dan kan het gemeentebestuur niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies, diefstal of beschadiging van deze voorwerpen.
    9.2 De gebruiker is verantwoordelijk voor de gebruikte infrastructuur van de lokalen. Hij is verantwoordelijk voor schade aan de infrastructuur, de uitrusting en de ter beschikking gestelde apparaten ongeacht of deze schade veroorzaakt wordt door zichzelf, door zijn leden, zijn medewerkers en/of door zijn genodigden. Het gemeentebestuur kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen, diefstal, noch voor schade aan derden (bezoekers).

    Artikel 2.
    De beslissing van 24 maart 2016 waarbij het gebruiksreglement met betrekking tot ‘Chalet Pulderbos’ werd goedgekeurd, wordt volledig ingetrokken.

    Artikel 3.
    Het gebruiksreglement m.b.t. ‘Chalet Pulderbos’ wordt gepubliceerd op de gemeentelijke website.

  • Artikel 1.
    Onderstaand reglement met betrekking tot het gebruik van ‘Huize Bruyneel’ wordt goedgekeurd:

    GEBRUIKSREGLEMENT M.B.T.
    HUIZE BRUYNEEL

     1. TOEPASSINGSGEBIED

    1.1 Dit gebruiksreglement is van toepassing op Huize Bruyneel (Vierselbaan 2 – 2240 Zandhoven). Met de “gebruiker” worden verenigingen of groepen met maatschappelijke zetel in de gemeente Zandhoven. Wijken of gehuchten van de gemeente Zandhoven worden met verenigingen gelijkgesteld;
    1.2 Dit gebruik wordt intuitu personae toegestaan en is niet vatbaar voor gehele of gedeeltelijke overdracht aan een derde zonder een voorafgaande schriftelijke toestemming van het college van burgemeester en schepenen.
    2. AANVRAAG TOT GEBRUIK
    2.1 Verenigingen of groepen met maatschappelijke zetel in Zandhoven kunnen een aanvraag indienen voor het gebruik van één of meerdere lokalen van Huize Bruyneel (Vierselbaan 2 – 2240 Zandhoven).
    2.2 Verenigingen of groepen met maatschappelijke zetel in Zandhoven die gebruik wensen te maken van de bedoelde lokalen zullen daartoe een aanvraag indienen bij het gemeentebestuur van Zandhoven. Deze aanvraag dient te gebeuren via de website of via de dienst Secretariaat/Onthaal van de gemeente Zandhoven.
    Bij het indienen van de aanvraag dient de aanvrager akkoord te gaan met het gebruiks-en retributiereglement. De aanvrager ontvangt een bevestigingsmail voor de goed ontvangst van de aanvraag.
    2.3 De aanvraag tot gebruik dient bij het gemeentebestuur toe te komen uiterlijk zeven dagen voor de dag waarop men gebruik wenst te maken van het/de loka(a)l(en). Laattijdige aanvragen kunnen ingewilligd worden indien dit administratief nog mogelijk is. De hierboven bedoelde aanvragen mogen maximaal twee jaar op voorhand ingediend worden.
    2.4. De persoonsgegevens die ingevuld worden in de reservatietool zullen gebruikt worden:

      • door de dienst boekhouding voor de opmaak van de facturatie.
      • door de toezichter, de dienst Onthaal en de dienst Secretariaat om de gebruiker te contacteren in geval van bijkomende vragen/opmerkingen ivm de reservatie.

    De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is het diensthoofd Interne Zaken van de gemeente Zandhoven.
    3. TOELATING
    3.1 Het college van burgemeester en schepenen is bevoegd toelating te verlenen tot gebruik van een of meerdere loka(a)l(en).
    3.2 De lokalen mogen zeker niet ter beschikking gesteld worden voor het geven van een bal, een fuif, een instuif of gelijkaardige activiteiten. Hetzelfde geldt voor partijpolitieke doeleinden
    3.3 Indien voor het gebruik van een of meerdere lokalen op dezelfde datum of dezelfde data meer dan één aanvraag zou worden ingediend, dan zal de volgende voorrangsregeling worden toegepast (rekening houdende met de reeds vroeger afgesloten overeenkomsten):

      1. Onder de aanvragen is er een die betrekking heeft op een festiviteit georganiseerd door het AGB Zandhoven of het gemeentebestuur zelf: in dit geval geniet deze aanvraag de absolute voorrang;
      2. Onder de aanvragen is er een die betrekking heeft op een festiviteit die georganiseerd wordt met de medewerking of met de steun van het AGB Zandhoven of het gemeentebestuur: in dit geval geniet deze aanvraag de voorrang;
      3. Onder de aanvragen is er geen zoals bedoeld onder (a), (b) hierboven: in dit geval zal de datum waarop de aanvraag tot gebruik op het gemeentebestuur Zandhoven werd ontvangen, bepalend zijn. De aanvraag die het eerst werd ontvangen krijgt de voorrang op aanvragen die later werden ontvangen.

    Het gebruik van een of meerdere lokalen voor activiteiten die meermaals worden herhaald, kan slechts toegestaan worden voor een periode van maximum 6 maanden.
    3.4 Het college van burgemeester en schepenen zal aan de aanvrager meedelen of de aanvraag al dan niet werd goedgekeurd.
    4. GEBRUIKSVOORWAARDEN
    4.1 De gebruiker zal, nadat hij een goedkeuring tot gebruik ontvangen heeft, indien nodig contact opnemen met de toezichter voor concrete afspraken en vragen. De gegevens van de toezichter zijn terug te vinden in het zaalreservatiesysteem of bij de dienst Secretariaat/Onthaal.
    Deze persoon zal toezicht uitoefenen op de naleving van de voorwaarden vermeld in de ‘gebruiksovereenkomst’. De gebruiker dient de ‘gebruiksovereenkomst’ stipt na te leven.
    4.2 De gebruiker dient het/de loka(a)l(en) te ontruimen uiterlijk op het tijdstip bepaald in de goedkeuring van de aanvraag. Afwijkingen hierop dienen besproken te worden met de toezichter.
    4.3 Het lokaal of de lokalen worden ter beschikking gesteld onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat de gebruiker, deze inricht en uitrust overeenkomstig het doel waarvoor het gebruik wordt toegestaan. Het is niet toegelaten gebruik te maken van andere lokalen en voorzieningen dan deze die goedgekeurd werden.
    4.4 De sleutel kan afgehaald worden op de dienst Secretariaat tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.
    4.5 Geen enkele sleutel, noch een duplicaat ervan, mag in handen van de gebruiker blijven. Bij het einde van ieder gebruik dient de sleutel de dag na het gebruik afgegeven te worden aan de dienst Secretariaat. Bij verlies van de sleutel wordt de kostprijs aangerekend voor de vervanging van de sleutel.
    4.6 Elk lokaal dient in dezelfde toestand verlaten te worden als deze waarin het zich bij de ingebruikname bevond. De gebruiker zal de nodige afspraken maken met de toezichter voor wat deze reiniging aangaat. Indien het lokaal niet correct is achtergelaten zal er een extra kost van 25 euro/ uur aangerekend worden voor het extra werk van de toezichter.
    4.7 Het is uitdrukkelijk verboden muren, deuren of ramen te gebruiken als publiciteitsborden of aanhechtingspunten. Gebruik van welk danig hechtingsmateriaal is verboden. Het uithangen van affiches of versieringen op de daartoe voorziene plaatsen geschiedt in overleg met de toezichter.
    4.8 Het is uitdrukkelijk verboden aan de muren opgehangen schilderijen of kunstvoorwerpen te verplaatsen of te verwijderen, de kasten te verplaatsen of de inhoud ervan te wijzigen, te verwijderen of ze te doen verdwijnen. Zonder toestemming van toezichter mogen er geen wijzigingen gebracht worden aan het roerend cultureel erfgoed dat zich bevindt de gemeentelijke zaal.
    4.9 Eventuele beschadigingen, toegebracht aan lokalen en/of uitrusting, tijdens het gebruik, moeten onmiddellijk door en op kosten van de gebruiker worden hersteld of vergoed. De gebruiker brengt het gemeentesecretariaat of de toezichter hiervan zonder uitstel op de hoogte. Alle door de gebruikers of bezoekers veroorzaakte schade dient integraal vergoed te worden tegen de werkelijke kostprijs.
    4.10 In de lokalen kan enkel zachte muziek gedoogd worden.
    4.11 Een algemeen rookverbod geldt in alle lokalen van de gemeentelijke zaal. Dieren zijn daarin niet toegelaten.
    4.12 De gebruiker aan wie toelating wordt verleend gebruik te maken van een of meerdere lokalen van de gemeentelijke zaal is verantwoordelijk voor de goede naleving van voorgaande verplichtingen.
    4.13 Elke gebruiker is verplicht alle voorschriften na te leven die betrekking hebben met de auteursrechten (Sabam), de ‘Billijke vergoeding’, de provinciale en/of gemeentelijke taksen en de bestaande politiereglementen.
    4.14 De gebruiker verbindt zich ertoe:

      1. de lichten in de lokalen, de gangen, even als in de toiletten te doven, onmiddellijk na het beëindigen van het gebruik;
      2. de verwarming bij het beëindigen van de activiteiten af te zetten volgens de richtlijnen van de toezichter.
      3. alle tafels proper te maken;
      4. alle tafels en stoelen in het door de toezichter aangewezen plaats terug te plaatsen;
      5. het afval te verzamelen, te ledigen of te plaatsen op de daartoe voorziene plaats;
      6. het/de gebruikte loka(a)l(en) proper achter te laten.

    4.15 De gebruiker - die de keuken gebruikt of het gebruik aan een derde toevertrouwt - is verplicht deze na gebruik grondig te reinigen en al het gebruikte materiaal zoals keukengerief, glazen, tassen, schenkborden, etc... af te wassen en op te bergen in de keukenkasten. Gebroken glazen of verdwenen bestekken worden aangerekend aan de geldende prijzen.
    4.16 Er mogen uitsluitend gewone dranken worden geschonken die door het gemeentebestuur ter beschikking worden gesteld tegen courante prijzen die door het college van burgemeester en schepenen zullen worden vastgesteld. Met het gemeentesecretariaat of de toezichter dient er afgesproken welke dranken bij de aanvang van de activiteit dienen aanwezig te zijn. Met hen dient tevens de grootte of de hoeveelheid van de voorraad geregeld te worden. Aangestoken en niet ledige vaten worden als volledig verbruikt aangerekend. Er dient met de toezichter afgesproken omtrent het opbergen van het leeggoed na de activiteit.
    4.17 Bij het einde van de activiteit wordt een document opgesteld waaruit het verbruik van de dranken kan worden afgeleid en dat de dag nadien door de gebruiker aan de toezichter ter beschikking wordt gesteld. De toezichter controleert het document op de juistheid ervan en maakt het op zijn beurt over aan de dienst Financiën van de gemeente Zandhoven. De dienst Financiën maakt een onkostennota op die aan de gebruiker ter betaling zal worden voorgelegd.
    4.18 Wenst de gebruiker andere dranken dan de gewone dranken die aangeboden worden, aan te bieden (b.v. wijnen, sterke dranken, cocktails) dan dient hij deze zelf aan te schaffen en dit aan de toezichter kenbaar te maken en met deze een regeling te treffen voor wat het verwijderen van de lege flessen betreft.
    4.19 Alle materiaal dat door de gebruiker zelf ter plaatse werd gebracht dient de dag na de activiteit verwijderd te worden. Indien de dag nadien een andere activiteit doorgaat dient het verwijderen onmiddellijk te gebeuren.
    4.20 Geschillen en betwistingen zullen beslecht worden door de toezichter in samenspraak met het college van burgemeester en schepenen.
    4.21 Bij duidelijke kwaadwillige overtredingen van dit reglement, bij misleidende aanvragen, kan het college van burgemeester en schepenen aan de betrokken gebruiker elk gebruik van om het even welk lokaal ontzeggen.
    4.22 De gebruiker mag- om veiligheidsredenen- geen groter aantal plaatsen aanbieden dan er zich mensen in de lokalen mogen bevinden. Alle uitgangen, nooduitgangen en trappen dienen steeds vrijgehouden te zijn.
    5. VERGOEDING
    5.1 Voor het gebruik van elk lokaal wordt een vergoeding gevraagd. Deze vergoeding wordt door de gemeenteraad vastgesteld in een retributiereglement. Eventuele andere kosten zoals bedoeld in 4.6, 4.9, 4.15 en 4.16 worden hierbij toegevoegd.
    De gebruiker is gehouden tot betaling van de factuur, binnen dertig dagen na facturatie. De gebruiker die zijn afwezigheid evenwel voorziet, brengt het gemeentebestuur van Zandhoven hiervan minstens 3 dagen voor het evenement op de hoogte, zodat de zaal aan een andere gebruiker ter beschikking gesteld kan worden.
    6. OVERMACHT
    6.1. Het gemeentebestuur van Zandhoven kan niet aansprakelijk gesteld worden voor om het even welk tijdelijk gemis van het genot van de ter beschikking gestelde loka(a)l(en), uit welke oorzaak ook voortvloeiend. Er kan onder geen enkel beding enige schadevergoeding van gemeentebestuur van Zandhoven gevorderd worden.
    6.2. Het college van burgemeester en schepenen behouden zich het recht voor om in geval van onvoorziene, dringende omstandigheden (rampen…) zonder enige schadevergoeding te beschikken over de accommodatie.
    7. VERZEKERING
    7.1 Het gemeentebestuur van Zandhoven staat in voor de brandverzekering van het gebouw. In zijn polis voorziet het afstand van verhaal t.o.v. de gebruikers.
    7.2 Elke gebruiker sluit, voor zover hij of zij dit nodig acht, alle verzekeringen of voor zijn eigendommen en verantwoordelijkheden. Het gemeentebestuur van Zandhoven kan geenszins verantwoordelijk worden gesteld voor welke gevolgen dan ook te wijten aan het gebruik van of de organisatie van activiteiten.
    8. ALGEMEENHEDEN
    8.1 Het college van burgemeester en schepenen of de toezichter hebben te allen tijde toegang.
    8.2 In uitzonderlijke omstandigheden door de concrete situatie verantwoord, is het college van burgemeester en schepenen bevoegd af te wijken van de bepalingen voorzien in dit gebruikersreglement.
    9. VERANTWOORDELIJKHEID
    9.1 Het gemeentebestuur wijst iedere verantwoordelijkheid af voor lichamelijke en/of stoffelijke schade die aan de gebruikers en/of aan derden zou kunnen veroorzaakt worden door ongevallen die tijdens of ter gelegenheid van de georganiseerde activiteit(en) zouden kunnen voorkomen.
    Wanneer het aan de gebruiker toegestaan wordt voorwerpen die aan hem, aan zijn leden en/of aan zijn genodigden toebehoren, op te bergen in een of meerdere lokalen, dan kan het gemeentebestuur niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies, diefstal of beschadiging van deze voorwerpen.
    9.2 De gebruiker is verantwoordelijk voor de gebruikte infrastructuur van de lokalen. Hij is verantwoordelijk voor schade aan de infrastructuur, de uitrusting en de ter beschikking gestelde apparaten ongeacht of deze schade veroorzaakt wordt door zichzelf, door zijn leden, zijn medewerkers en/of door zijn genodigden. Het gemeentebestuur kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen, diefstal, noch voor schade aan derden (bezoekers).

    Artikel 2.
    De beslissing van 11 september 2008 waarbij het gebruiksreglement met betrekking tot ‘Huize Bruyneel’ werd goedgekeurd, wordt volledig ingetrokken.

    Artikel 3.
    Het gebruiksreglement m.b.t. ‘Huize Bruyneel’ wordt gepubliceerd op de gemeentelijke website.

  • Artikel 1.
    Onderstaand reglement met betrekking tot het gebruik van ‘Parochiecentrum Sint-Stefaan Massenhoven’ wordt goedgekeurd: 

    GEBRUIKSREGLEMENT M.B.T.
    PAROCHIECENTRUM SINT-STEFAAN MASSENHOVEN

     1. TOEPASSINGSGEBIED

    1.1 Dit gebruiksreglement is van toepassing op Parochiecentrum Sint-Stefaan Massenhoven (Kerkstraat 29 – 2240 Massenhoven). Met de “gebruiker” wordt volgende personen, groepen of bedrijven bedoeld.

      1. meerderjarige inwoners van de gemeente Zandhoven;
      2. verenigingen of groepen of bedrijven met maatschappelijke zetel in de gemeente Zandhoven. Wijken of gehuchten van de gemeente Zandhoven worden met verenigingen gelijkgesteld;
      3. meerderjarige niet-inwoners van de gemeente;
      4. verenigingen of groepen of bedrijven vreemd aan de gemeente Zandhoven.

    1.2 Dit gebruik wordt intuitu personae toegestaan en is niet vatbaar voor gehele of gedeeltelijke overdracht aan een derde zonder een voorafgaande schriftelijke toestemming van het college van burgemeester en schepenen.
    2. AANVRAAG TOT GEBRUIK
    2.1 Meerderjarige personen, verenigingen, groepen of bedrijven kunnen een aanvraag indienen voor het gebruik van de lokalen van Parochiecentrum Sint-Stefaan Massenhoven (Kerkstraat 29 – 2240 Massenhoven).
    2.2 Meerderjarige personen, verenigingen, groepen of bedrijven die gebruik wensen te maken van de bedoelde lokalen zullen daartoe een aanvraag indienen bij het gemeentebestuur van Zandhoven. Deze aanvraag dient te gebeuren via de website of via de dienst Secretariaat/Onthaal van de gemeente Zandhoven.
    Bij het indienen van de aanvraag dient de aanvrager akkoord te gaan met het gebruiks-en retributiereglement. De aanvrager ontvangt een bevestigingsmail voor de goed ontvangst van de aanvraag.
    2.3 De aanvraag tot gebruik dient bij het gemeentebestuur toe te komen uiterlijk zeven dagen voor de dag waarop men gebruik wenst te maken van het/de loka(a)l(en). Laattijdige aanvragen kunnen ingewilligd worden indien dit administratief nog mogelijk is. De hierboven bedoelde aanvragen mogen echter maximaal één jaar op voorhand ingediend worden, met uitzondering voor de verenigingen met maatschappelijke zetel in de gemeente Zandhoven die maximum twee jaar op voorhand een aanvraag mogen indienen.
    2.4. De persoonsgegevens die ingevuld worden in de reservatietool zullen gebruikt worden:

      • door de dienst boekhouding voor de opmaak van de facturatie.
      • door de toezichter, de dienst Onthaal en de dienst Secretariaat om de gebruiker te contacteren in geval van bijkomende vragen/opmerkingen ivm de reservatie.

    De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is het diensthoofd Interne Zaken van de gemeente Zandhoven.
    3. TOELATING
    3.1 Het college van burgemeester en schepenen is bevoegd toelating te verlenen tot gebruik van een of meerdere loka(a)l(en).
    3.2 De lokalen mogen zeker niet ter beschikking gesteld worden voor het geven van een bal, een fuif, een instuif of gelijkaardige activiteiten. Hetzelfde geldt voor partijpolitieke doeleinden.
    3.3 Indien voor het gebruik van een of meerdere lokalen op dezelfde datum of dezelfde data meer dan één aanvraag zou worden ingediend, dan zal de volgende voorrangsregeling worden toegepast (rekening houdende met de reeds vroeger afgesloten overeenkomsten):

      1. Onder de aanvragen is er een die betrekking heeft op een festiviteit georganiseerd door het AGB Zandhoven of het gemeentebestuur zelf: in dit geval geniet deze aanvraag de absolute voorrang;
      2. Onder de aanvragen is er een die betrekking heeft op een festiviteit die georganiseerd wordt met de medewerking of met de steun van het AGB Zandhoven of het gemeentebestuur: in dit geval geniet deze aanvraag de voorrang;
      3. Onder de aanvragen is er geen zoals bedoeld onder (a), (b) hierboven: in dit geval zal de datum waarop de aanvraag tot gebruik op het gemeentebestuur Zandhoven werd ontvangen, bepalend zijn. De aanvraag die het eerst werd ontvangen krijgt de voorrang op aanvragen die later werden ontvangen.

    Het gebruik van een of meerdere lokalen voor activiteiten die meermaals worden herhaald, kan slechts toegestaan worden voor een periode van maximum 6 maanden.
    3.4 Het college van burgemeester en schepenen zal aan de aanvrager meedelen of de aanvraag al dan niet werd goedgekeurd.
    4. GEBRUIKSVOORWAARDEN
    4.1 De gebruiker zal, nadat hij een goedkeuring tot gebruik ontvangen heeft, indien nodig contact opnemen met de toezichter voor concrete afspraken en vragen. De gegevens van de toezichter zijn terug te vinden in het zaalreservatiesysteem of bij de dienst Secretariaat/Onthaal.
    Deze persoon zal toezicht uitoefenen op de naleving van de voorwaarden vermeld in de ‘gebruiksovereenkomst’. De gebruiker dient de ‘gebruiksovereenkomst’ stipt na te leven. Hij zal zich tevens schikken naar de richtlijnen van de toezichter.
    4.2 De gebruiker dient het/de loka(a)l(en) te ontruimen uiterlijk op het tijdstip bepaald in de goedkeuring van de aanvraag. Afwijkingen hierop dienen besproken te worden met de toezichter.
    4.3 Het lokaal of de lokalen worden ter beschikking gesteld onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat de gebruiker deze inricht en uitrust overeenkomstig het doel waarvoor het gebruik wordt toegestaan. Het is niet toegelaten gebruik te maken van andere lokalen en voorzieningen dan deze die goedgekeurd werden.
    4.4 De sleutel kan afgehaald worden op de dienst Secretariaat tijdens de openingsuren van het gemeentehuis.
    4.5 Geen enkele sleutel, noch een duplicaat ervan, mag in handen van de gebruiker blijven. Bij het einde van ieder gebruik dient de sleutel de dag na het gebruik afgegeven te worden aan de dienst Secretariaat. Bij verlies van de sleutel wordt de kostprijs aangerekend voor de vervanging van de sleutel.
    4.6 Elk lokaal dient in dezelfde toestand verlaten te worden als deze waarin het zich bij de ingebruikname bevond. De gebruiker zal de nodige afspraken maken met de toezichter voor wat deze reiniging aangaat. Indien het lokaal niet correct is achtergelaten zal er een extra kost van 25 euro/ uur aangerekend worden voor het extra werk van de toezichter.
    4.7 Het is uitdrukkelijk verboden muren, deuren of ramen te gebruiken als publiciteitsborden of aanhechtingspunten. Gebruik van welk danig hechtingsmateriaal is verboden. Het uithangen van affiches of versieringen op de daartoe voorziene plaatsen geschiedt in overleg met de toezichter.
    4.8 Het is uitdrukkelijk verboden aan de muren opgehangen schilderijen of kunstvoorwerpen te verplaatsen of te verwijderen, de kasten te verplaatsen of de inhoud ervan te wijzigen, te verwijderen of ze te doen verdwijnen. Zonder toestemming van toezichter mogen er geen wijzigingen gebracht worden aan het roerend cultureel erfgoed dat zich bevindt de gemeentelijke zaal.
    4.9 Eventuele beschadigingen, toegebracht aan lokalen en/of uitrusting, tijdens het gebruik, moeten onmiddellijk door en op kosten van de gebruiker worden hersteld of vergoed. De gebruiker brengt de toezichter hiervan zonder uitstel op de hoogte. Alle door de gebruikers of bezoekers veroorzaakte schade dient integraal vergoed te worden tegen de werkelijke kostprijs.
    4.10 In de lokalen kan enkel zachte muziek gedoogd worden.
    4.11 Een algemeen rookverbod geldt in alle lokalen van de gemeentelijke zaal. Dieren zijn daarin niet toegelaten.
    4.12 De gebruiker aan wie toelating wordt verleend gebruik te maken van een of meerdere lokalen van de gemeentelijke zaal is verantwoordelijk voor de goede naleving van voorgaande verplichtingen.
    4.13 Elke gebruiker is verplicht alle voorschriften na te leven die betrekking hebben met de auteursrechten (Sabam), de ‘Billijke vergoeding’, de provinciale en/of gemeentelijke taksen en de bestaande politiereglementen.
    4.14 De gebruiker verbindt zich ertoe:

      1. de lichten in de lokalen, de gangen, even als in de toiletten te doven, onmiddellijk na het beëindigen van het gebruik;
      2. de verwarming bij het beëindigen van de activiteiten af te zetten volgens de richtlijnen van de toezichter.
      3. alle tafels proper te maken;
      4. alle tafels en stoelen in het door de toezichter aangewezen plaats terug te plaatsen;
      5. het afval te verzamelen, te ledigen of te plaatsen op de daartoe voorziene plaats;
      6. het/de gebruikte loka(a)l(en) proper achter te laten.

    4.15 De gebruiker - die de tapinrichting en/of de keuken gebruikt of het gebruik aan een derde toevertrouwt - is verplicht deze na gebruik grondig te reinigen en al het gebruikte materiaal zoals keukengerief, glazen, tassen, schenkborden, etc... af te wassen en op te bergen in de keukenkasten. Gebroken glazen of verdwenen bestekken worden aangerekend aan de geldende prijzen.
    4.16 Er mogen uitsluitend gewone dranken worden geschonken die door het gemeentebestuur ter beschikking worden gesteld tegen courante prijzen die door het college van burgemeester en schepenen zullen worden vastgesteld. Met de toezichter dient er afgesproken welke dranken bij de aanvang van de activiteit dienen aanwezig te zijn. Met hem dient tevens de grootte of de hoeveelheid van de voorraad geregeld te worden. Aangestoken en niet ledige vaten worden als volledig verbruikt aangerekend. Er dient met de toezichter afgesproken omtrent het opbergen van het leeggoed na de activiteit.
    4.17 Bij het einde van de activiteit wordt een document opgesteld waaruit het verbruik van de dranken kan worden afgeleid en dat de dag nadien door de gebruiker aan de toezichter ter beschikking wordt gesteld. De toezichter controleert het document op de juistheid ervan en maakt het op zijn beurt over aan de dienst Financiën van de gemeente Zandhoven. De dienst Financiën maakt een onkostennota op die aan de gebruiker ter betaling zal worden voorgelegd.
    4.18 Wenst de gebruiker andere dranken dan de gewone dranken die aangeboden worden, aan te bieden (b.v. wijnen, sterke dranken, cocktails) dan dient hij deze zelf aan te schaffen en dit aan de toezichter kenbaar te maken en met deze een regeling te treffen voor wat het verwijderen van de lege flessen betreft.
    4.19 Alle materiaal dat door de gebruiker zelf ter plaatse werd gebracht dient de dag na de activiteit verwijderd te worden. Indien de dag nadien een andere activiteit doorgaat dient het verwijderen onmiddellijk te gebeuren.
    4.20 Geschillen en betwistingen zullen beslecht worden door de toezichter in samenspraak met het college van burgemeester en schepenen.
    4.21 Bij duidelijke kwaadwillige overtredingen van dit reglement, bij misleidende aanvragen, kan het college van burgemeester en schepenen aan de betrokken gebruiker elk gebruik van om het even welk lokaal ontzeggen.
    4.22 De gebruiker mag- om veiligheidsredenen- geen groter aantal plaatsen aanbieden dan er zich mensen in de lokalen mogen bevinden. Alle uitgangen, nooduitgangen en trappen dienen steeds vrijgehouden te zijn.
    5. VERGOEDING
    5.1 Voor het gebruik van elk lokaal wordt een vergoeding gevraagd. Deze vergoeding wordt door de gemeenteraad vastgesteld in een retributiereglement. Eventuele andere kosten zoals bedoeld in 4.6, 4.9, 4.15 en 4.16 worden hierbij toegevoegd.
    De gebruiker is gehouden tot betaling van de factuur, binnen dertig dagen na facturatie. De gebruiker die zijn afwezigheid evenwel voorziet, brengt het gemeentebestuur van Zandhoven hiervan minstens 3 dagen voor het evenement op de hoogte, zodat de zaal aan een andere gebruiker ter beschikking gesteld kan worden.
    6. OVERMACHT
    6.1. Het gemeentebestuur van Zandhoven kan niet aansprakelijk gesteld worden voor om het even welk tijdelijk gemis van het genot van de ter beschikking gestelde loka(a)l(en), uit welke oorzaak ook voortvloeiend. Er kan onder geen enkel beding enige schadevergoeding van gemeentebestuur van Zandhoven gevorderd worden.
    6.2. Het college van burgemeester en schepenen behouden zich het recht voor om in geval van onvoorziene, dringende omstandigheden (rampen…) zonder enige schadevergoeding te beschikken over de accommodatie.
    7. VERZEKERING
    7.1 Het gemeentebestuur van Zandhoven staat in voor de brandverzekering van het gebouw. In zijn polis voorziet het afstand van verhaal t.o.v. de gebruikers.
    7.2 Elke gebruiker sluit, voor zover hij of zij dit nodig acht, alle verzekeringen of voor zijn eigendommen en verantwoordelijkheden. Het gemeentebestuur van Zandhoven kan geenszins verantwoordelijk worden gesteld voor welke gevolgen dan ook te wijten aan het gebruik van of de organisatie van activiteiten.
    8. ALGEMEENHEDEN
    8.1 Het college van burgemeester en schepenen of de toezichter hebben te allen tijde toegang.
    8.2 In uitzonderlijke omstandigheden door de concrete situatie verantwoord, is het college van burgemeester en schepenen bevoegd af te wijken van de bepalingen voorzien in dit gebruikersreglement.
    9. VERANTWOORDELIJKHEID
    9.1 Het gemeentebestuur wijst iedere verantwoordelijkheid af voor lichamelijke en/of stoffelijke schade die aan de gebruikers en/of aan derden zou kunnen veroorzaakt worden door ongevallen die tijdens of ter gelegenheid van de georganiseerde activiteit(en) zouden kunnen voorkomen.
    Wanneer het aan de gebruiker toegestaan wordt voorwerpen die aan hem, aan zijn leden en/of aan zijn genodigden toebehoren, op te bergen in een of meerdere lokalen, dan kan het gemeentebestuur niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies, diefstal of beschadiging van deze voorwerpen.
    9.2 De gebruiker is verantwoordelijk voor de gebruikte infrastructuur van de lokalen. Hij is verantwoordelijk voor schade aan de infrastructuur, de uitrusting en de ter beschikking gestelde apparaten ongeacht of deze schade veroorzaakt wordt door zichzelf, door zijn leden, zijn medewerkers en/of door zijn genodigden. Het gemeentebestuur kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen, diefstal, noch voor schade aan derden (bezoekers).

    Artikel 2.

    De beslissing van 26 maart 2015 waarbij het gebruiksreglement met betrekking tot ‘Parochiecentrum Sint-Stefaan Massenhoven’ werd goedgekeurd, wordt volledig ingetrokken.

    Artikel 3.
    Het gebruiksreglement m.b.t. ‘Parochiecentrum Sint-Stefaan Massenhoven’ wordt gepubliceerd op de gemeentelijke website.

  • Artikel 1.
    Onderstaand reglement met betrekking tot het gebruik van ‘Afspanning Sint Christoffel’ wordt goedgekeurd:

    GEBRUIKSREGLEMENT M.B.T.
    AFSPANNING SINT CHRISTOFFEL

    1. TOEPASSINGSGEBIED

    1.1 Dit gebruiksreglement is van toepassing op Afspanning Sint Christoffel (Amelbergastraat 1 – 2240 Zandhoven). Met de “gebruiker” wordt volgende personen, groepen of bedrijven bedoeld.

      1. meerderjarige inwoners van de gemeente Zandhoven;
      2. verenigingen of groepen of bedrijven met maatschappelijke zetel in de gemeente Zandhoven. Wijken of gehuchten van de gemeente Zandhoven worden met verenigingen gelijkgesteld;
      3. meerderjarige niet-inwoners van de gemeente;
      4. verenigingen of groepen of bedrijven vreemd aan de gemeente Zandhoven.

    1.2 Dit gebruik wordt intuitu personae toegestaan en is niet vatbaar voor gehele of gedeeltelijke overdracht aan een derde zonder een voorafgaande schriftelijke toestemming van het college van burgemeester en schepenen.
    2. AANVRAAG TOT GEBRUIK
    2.1 Meerderjarige personen, verenigingen, groepen of bedrijven kunnen een aanvraag indienen voor het gebruik van één of meerdere lokalen van Afspanning Sint Christoffel (Amelbergastraat 1 – 2240 Zandhoven).
    2.2 Meerderjarige personen, verenigingen, groepen of bedrijven die gebruik wensen te maken van de bedoelde lokalen zullen daartoe een aanvraag indienen bij het gemeentebestuur van Zandhoven. Deze aanvraag dient te gebeuren via de website of via de dienst Secretariaat/Onthaal van de gemeente Zandhoven.
    Bij het indienen van de aanvraag dient de aanvrager akkoord te gaan met het gebruiks-en retributiereglement. De aanvrager ontvangt een bevestigingsmail voor de goed ontvangst van de aanvraag.
    2.3 De aanvraag tot gebruik dient bij het gemeentebestuur toe te komen uiterlijk zeven dagen voor de dag waarop men gebruik wenst te maken van het/de loka(a)l(en). Laattijdige aanvragen kunnen ingewilligd worden indien dit administratief nog mogelijk is. De hierboven bedoelde aanvragen mogen echter maximaal één jaar op voorhand ingediend worden, met uitzondering voor de verenigingen met maatschappelijke zetel in de gemeente Zandhoven die maximum twee jaar op voorhand een aanvraag mogen indienen.
    2.4. De persoonsgegevens die ingevuld worden in de reservatietool zullen gebruikt worden:

      • door de dienst boekhouding voor de opmaak van de facturatie.
      • door de toezichter, de dienst Onthaal en de dienst Secretariaat om de gebruiker te contacteren in geval van bijkomende vragen/opmerkingen ivm de reservatie.

    De verantwoordelijke voor de gegevensverwerking is het diensthoofd Interne Zaken van de gemeente Zandhoven.
    3. TOELATING
    3.1 Het college van burgemeester en schepenen is bevoegd toelating te verlenen tot gebruik van een of meerdere loka(a)l(en).
    3.2 De lokalen mogen zeker niet ter beschikking gesteld worden voor het geven van een bal, een fuif, een instuif of gelijkaardige activiteiten. Hetzelfde geldt voor partijpolitieke doeleinden.
    3.3 Indien voor het gebruik van een of meerdere lokalen op dezelfde datum of dezelfde data meer dan één aanvraag zou worden ingediend, dan zal de volgende voorrangsregeling worden toegepast (rekening houdende met de reeds vroeger afgesloten overeenkomsten):

      1. Onder de aanvragen is er een die betrekking heeft op een festiviteit georganiseerd door het AGB Zandhoven of het gemeentebestuur zelf: in dit geval geniet deze aanvraag de absolute voorrang;
      2. Onder de aanvragen is er een die betrekking heeft op een festiviteit die georganiseerd wordt met de medewerking of met de steun van het AGB Zandhoven of het gemeentebestuur: in dit geval geniet deze aanvraag de voorrang;
      3. Onder de aanvragen is er geen zoals bedoeld onder (a), (b) hierboven: in dit geval zal de datum waarop de aanvraag tot gebruik op het gemeentebestuur Zandhoven werd ontvangen, bepalend zijn. De aanvraag die het eerst werd ontvangen krijgt de voorrang op aanvragen die later werden ontvangen.

    Het gebruik van een of meerdere lokalen voor activiteiten die meermaals worden herhaald, kan slechts toegestaan worden voor een periode van maximum 6 maanden.
    3.4 Het college van burgemeester en schepenen zal aan de aanvrager meedelen of de aanvraag al dan niet werd goedgekeurd.
    4. GEBRUIKSVOORWAARDEN
    4.1 De gebruiker zal, nadat hij een goedkeuring tot gebruik ontvangen heeft, indien nodig contact opnemen met de toezichter voor concrete afspraken en vragen. De gegevens van de toezichter zijn terug te vinden in het zaalreservatiesysteem of bij de dienst Secretariaat/Onthaal.
    Deze persoon zal toezicht uitoefenen op de naleving van de voorwaarden vermeld in de ‘gebruiksovereenkomst’. De gebruiker dient de ‘gebruiksovereenkomst’ stipt na te leven. Hij zal zich tevens schikken naar de richtlijnen van de toezichter.
    4.2 De gebruiker dient het/de loka(a)l(en) te ontruimen uiterlijk op het tijdstip bepaald in de goedkeuring van de aanvraag. Afwijkingen hierop dienen besproken te worden met de toezichter.
    4.3 Het lokaal of de lokalen worden ter beschikking gesteld onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat de gebruiker deze inricht en uitrust overeenkomstig het doel waarvoor het gebruik wordt toegestaan. Het is niet toegelaten gebruik te maken van andere lokalen en voorzieningen dan deze die goedgekeurd werden.
    4.4 De sleutel kan afgehaald worden bij de toezichter. De gegevens zijn terug te vinden in het zaalreservatiesysteem of bij de dienst Secretariaat/Onthaal.
    4.5 Geen enkele sleutel, noch een duplicaat ervan, mag in handen van de gebruiker blijven. Bij het einde van ieder gebruik dient de sleutel onmiddellijk afgegeven te worden aan de toezichter. Bij verlies van de sleutel wordt de kostprijs aangerekend voor de vervanging van de sleutel.
    4.6 Elk lokaal dient in dezelfde toestand verlaten te worden als deze waarin het zich bij de ingebruikname bevond. De gebruiker zal de nodige afspraken maken met de toezichter voor wat deze reiniging aangaat. Indien het lokaal niet correct is achtergelaten zal er een extra kost van 25 euro/ uur aangerekend worden voor het extra werk van de toezichter.
    4.7 Het is uitdrukkelijk verboden muren, deuren of ramen te gebruiken als publiciteitsborden of aanhechtingspunten. Gebruik van welk danig hechtingsmateriaal is verboden. Het uithangen van affiches of versieringen op de daartoe voorziene plaatsen geschiedt in overleg met de toezichter.
    4.8 Het is uitdrukkelijk verboden aan de muren opgehangen schilderijen of kunstvoorwerpen te verplaatsen of te verwijderen, de kasten te verplaatsen of de inhoud ervan te wijzigen, te verwijderen of ze te doen verdwijnen. Zonder toestemming van toezichter mogen er geen wijzigingen gebracht worden aan het roerend cultureel erfgoed dat zich bevindt de gemeentelijke zaal.
    4.9 Eventuele beschadigingen, toegebracht aan lokalen en/of uitrusting, tijdens het gebruik, moeten onmiddellijk door en op kosten van de gebruiker worden hersteld of vergoed. De gebruiker brengt de toezichter hiervan zonder uitstel op de hoogte. Alle door de gebruikers of bezoekers veroorzaakte schade dient integraal vergoed te worden tegen de werkelijke kostprijs.
    4.10 In de lokalen kan enkel zachte muziek gedoogd worden.
    4.11 Een algemeen rookverbod geldt in alle lokalen van de gemeentelijke zaal. Dieren zijn daarin niet toegelaten.
    4.12 De gebruiker aan wie toelating wordt verleend gebruik te maken van een of meerdere lokalen van de gemeentelijke zaal is verantwoordelijk voor de goede naleving van voorgaande verplichtingen.
    4.13 Elke gebruiker is verplicht alle voorschriften na te leven die betrekking hebben met de auteursrechten (Sabam), de ‘Billijke vergoeding’, de provinciale en/of gemeentelijke taksen en de bestaande politiereglementen.
    4.14 De gebruiker verbindt zich ertoe:

      1. de lichten in de lokalen, de gangen, even als in de toiletten te doven, onmiddellijk na het beëindigen van het gebruik;
      2. de verwarming bij het beëindigen van de activiteiten af te zetten volgens de richtlijnen van de toezichter.
      3. alle tafels proper te maken;
      4. alle tafels en stoelen in het door de toezichter aangewezen plaats terug te plaatsen;
      5. het afval te verzamelen, te ledigen of te plaatsen op de daartoe voorziene plaats;
      6. het/de gebruikte loka(a)l(en) proper achter te laten.

    4.15 De gebruiker - die de tapinrichting en/of de keuken gebruikt of het gebruik aan een derde toevertrouwt - is verplicht deze na gebruik grondig te reinigen en al het gebruikte materiaal zoals keukengerief, glazen, tassen, schenkborden, etc... af te wassen en op te bergen in de keukenkasten. Gebroken glazen of verdwenen bestekken worden aangerekend aan de geldende prijzen.
    4.16 Er mogen uitsluitend gewone dranken worden geschonken die door het gemeentebestuur ter beschikking worden gesteld tegen courante prijzen die door het college van burgemeester en schepenen zullen worden vastgesteld. Met de toezichter dient er afgesproken welke dranken bij de aanvang van de activiteit dienen aanwezig te zijn. Met hem dient tevens de grootte of de hoeveelheid van de voorraad geregeld te worden. Aangestoken en niet ledige vaten worden als volledig verbruikt aangerekend. Er dient met de toezichter afgesproken omtrent het opbergen van het leeggoed na de activiteit.
    4.17 Bij het einde van de activiteit wordt een document opgesteld waaruit het verbruik van de dranken kan worden afgeleid en dat de dag nadien door de gebruiker aan de toezichter ter beschikking wordt gesteld. De toezichter controleert het document op de juistheid ervan en maakt het op zijn beurt over aan de dienst Financiën van de gemeente Zandhoven. De dienst Financiën maakt een onkostennota op die aan de gebruiker ter betaling zal worden voorgelegd.
    4.18 Wenst de gebruiker andere dranken dan de gewone dranken die aangeboden worden, aan te bieden (b.v. wijnen, sterke dranken, cocktails) dan dient hij deze zelf aan te schaffen en dit aan de toezichter kenbaar te maken en met deze een regeling te treffen voor wat het verwijderen van de lege flessen betreft.
    4.19 Alle materiaal dat door de gebruiker zelf ter plaatse werd gebracht dient de dag na de activiteit verwijderd te worden. Indien de dag nadien een andere activiteit doorgaat dient het verwijderen onmiddellijk te gebeuren.
    4.20 Geschillen en betwistingen zullen beslecht worden door de toezichter in samenspraak met het college van burgemeester en schepenen.
    4.21 Bij duidelijke kwaadwillige overtredingen van dit reglement, bij misleidende aanvragen, kan het college van burgemeester en schepenen aan de betrokken gebruiker elk gebruik van om het even welk lokaal ontzeggen.
    4.22 De gebruiker mag- om veiligheidsredenen- geen groter aantal plaatsen aanbieden dan er zich mensen in de lokalen mogen bevinden. Alle uitgangen, nooduitgangen en trappen dienen steeds vrijgehouden te zijn.
    5. VERGOEDING
    5.1 Voor het gebruik van elk lokaal wordt een vergoeding gevraagd. Deze vergoeding wordt door de gemeenteraad vastgesteld in een retributiereglement. Eventuele andere kosten zoals bedoeld in 4.6, 4.9, 4.15 en 4.16 worden hierbij toegevoegd.
    De gebruiker is gehouden tot betaling van de factuur, binnen dertig dagen na facturatie. De gebruiker die zijn afwezigheid evenwel voorziet, brengt het gemeentebestuur van Zandhoven hiervan minstens 3 dagen voor het evenement op de hoogte, zodat de zaal aan een andere gebruiker ter beschikking gesteld kan worden.
    6. OVERMACHT
    6.1. Het gemeentebestuur van Zandhoven kan niet aansprakelijk gesteld worden voor om het even welk tijdelijk gemis van het genot van de ter beschikking gestelde loka(a)l(en), uit welke oorzaak ook voortvloeiend. Er kan onder geen enkel beding enige schadevergoeding van gemeentebestuur van Zandhoven gevorderd worden.
    6.2. Het college van burgemeester en schepenen behouden zich het recht voor om in geval van onvoorziene, dringende omstandigheden (rampen…) zonder enige schadevergoeding te beschikken over de accommodatie.
    7. VERZEKERING
    7.1 Het gemeentebestuur van Zandhoven staat in voor de brandverzekering van het gebouw. In zijn polis voorziet het afstand van verhaal t.o.v. de gebruikers.
    7.2 Elke gebruiker sluit, voor zover hij of zij dit nodig acht, alle verzekeringen of voor zijn eigendommen en verantwoordelijkheden. Het gemeentebestuur van Zandhoven kan geenszins verantwoordelijk worden gesteld voor welke gevolgen dan ook te wijten aan het gebruik van of de organisatie van activiteiten.
    8. ALGEMEENHEDEN
    8.1 Het college van burgemeester en schepenen of de toezichter hebben te allen tijde toegang.
    8.2 In uitzonderlijke omstandigheden door de concrete situatie verantwoord, is het college van burgemeester en schepenen bevoegd af te wijken van de bepalingen voorzien in dit gebruikersreglement.
    9. VERANTWOORDELIJKHEID
    9.1 Het gemeentebestuur wijst iedere verantwoordelijkheid af voor lichamelijke en/of stoffelijke schade die aan de gebruikers en/of aan derden zou kunnen veroorzaakt worden door ongevallen die tijdens of ter gelegenheid van de georganiseerde activiteit(en) zouden kunnen voorkomen.
    Wanneer het aan de gebruiker toegestaan wordt voorwerpen die aan hem, aan zijn leden en/of aan zijn genodigden toebehoren, op te bergen in een of meerdere lokalen, dan kan het gemeentebestuur niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies, diefstal of beschadiging van deze voorwerpen.
    9.2 De gebruiker is verantwoordelijk voor de gebruikte infrastructuur van de lokalen. Hij is verantwoordelijk voor schade aan de infrastructuur, de uitrusting en de ter beschikking gestelde apparaten ongeacht of deze schade veroorzaakt wordt door zichzelf, door zijn leden, zijn medewerkers en/of door zijn genodigden. Het gemeentebestuur kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen, diefstal, noch voor schade aan derden (bezoekers).

    Artikel 2.

    De beslissing van 19 mei 2005 waarbij het gebruiksreglement met betrekking tot ‘Afspanning Sint Christoffel’ werd goedgekeurd, wordt volledig ingetrokken.

    Artikel 3.
    Het gebruiksreglement m.b.t. ‘Afspanning Sint Christoffel’ wordt gepubliceerd op de gemeentelijke website.

  • Artikel 1.
    De agendapunten van de algemene vergadering van Cipal van 25 juni 2020 worden goedgekeurd.
    Artikel 2.
    De gemeentelijke vertegenwoordiger, aangesteld in zitting van 14 februari 2019 wordt gemandateerd om op de algemene vergadering van Cipal van 25 juni 2020 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen en te beslissen conform de beslissingen die door de gemeenteraad zijn genomen over de agendapunten van de algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging CIPAL van 25 juni 2020 en verder al het nodige te doen voor de afwerking van de volledige agenda.
    Artikel 3.
    Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan Cipal dv, infoavdv@cipal.be.

  • Artikel 1.
    De gemeenteraad neemt kennis van de volledige dagorde van de jaarvergadering van IGEAN dienstverlening die zal gehouden worden op een digitale wijze als maatregel ter voorkoming van de verdere verspreiding van het Coronavirus COVID-19 op 19 juni 2020 om 18.30 u evenals van alle daarbij horende documenten en neemt op basis hiervan volgende beslissingen:

    1. Goedkeuren van het verslag van de raad van bestuur over het boekjaar 2019
    2. Goedkeuren van het verslag van de revisor over het boekjaar 2019
    3. Goedkeuren van de jaarrekening 2019
    4. Kwijting verlenen aan de bestuurders en aan de revisor over het boekjaar 2019
    5. Presentiegelden – aanpassen
    6. Goedkeuren van de statutenwijziging.

    Artikel 2.
    De vertegenwoordiger van de gemeente, die met een afzonderlijk besluit werd benoemd, wordt gemandateerd om op de jaarvergadering van IGEAN dienstverlening van 19 juni 2020 deel te nemen aan de bespreking over de in artikel 1 vermelde agendapunten en te beraadslagen en te beslissen overeenkomstig dit besluit en verder al het nodige te doen om de volledige agenda af te werken.

    Artikel 3.
    Twee uittreksels van onderhavige gemeenteraadsbeslissing zullen aan IGEAN dienstverlening worden bezorgd.

  • Artikel 1.
    De gemeenteraad neemt kennis van de volledige dagorde van de jaarvergadering van IGEAN milieu & veiligheid die zal gehouden worden op een digitale wijze als maatregel ter voorkoming van de verdere verspreiding van het Coronavirus COVID-19 op 19 juni 2020 om 18.30 u evenals van alle daarbij horende documenten en neemt op basis hiervan volgende beslissingen:

    1. Goedkeuren van het verslag van de raad van bestuur over het boekjaar 2019
    2. Goedkeuren van het verslag van de revisor over het boekjaar 2019
    3. Goedkeuren van de jaarrekening 2019
    4. Kwijting verlenen aan de bestuurders en aan de revisor over het boekjaar 2019
    5. Presentiegelden – aanpassen
    6. Benoemen leden raad van bestuur en adviescomités.

    Artikel 2.
    De vertegenwoordiger van de gemeente, die met een afzonderlijk besluit werd benoemd, wordt gemandateerd om op de jaarvergadering van IGEAN milieu & veiligheid van 19 juni 2020 deel te nemen aan de bespreking over de in artikel 1 vermelde agendapunten en te beraadslagen en te beslissen overeenkomstig dit besluit en verder al het nodige te doen om de volledige agenda af te werken.

    Artikel 3.
    Twee uittreksels van onderhavige gemeenteraadsbeslissing zullen aan IGEAN milieu & veiligheid worden bezorgd.

Besloten

  • Artikel 1.
    Positief in te gaan op de vraag met betrekking tot het inroepen van overmacht door mevrouw De Meyer Sofie, wonende te 2240 Zandhoven, Kriekenlaan 9 en dat er desgevallend een afwijking kan toegestaan worden op artikel 10 van de verkoopsvoorwaarden, zoals goedgekeurd in zitting van 4 september 2014.
    Artikel 2.
    Een afschrift van deze beslissing zal overgemaakt worden aan notaris Jan Rochtus, kantoorhoudende Langestraat 48, 2240 Zandhoven.


Publicaties

Agenda
Besluitenlijst
Notulen