Terug
Gepubliceerd op 20/12/2023

Notulen  1 Raad voor maatschappelijk welzijn

do 23/11/2023 - 22:00 Raadzaal Gemeentehuis - Liersebaan 12 te 2240 Zandhoven
Aanwezig: Paula Henderickx, voorzitter OCMW-raad
Luc Van Hove, burgemeester
Joris Geens, Steven Van Staeyen, Rudolf Willems, Mieke Maes, Jelle Lauwereys, Schepenen
Jozef Oorts, May Peeters, Eduardus Belmans, Paul Stulens, Luc Verelst, Oliver Vertruyen, Dirk Vercammen, Johan Vanslambrouck, Maria Van Rompaey, Ward Peeters, Tom Van Bergen, Monique Suls, Marijke Lambrechts, leden
Annick Smeets, algemeen directeur
Verontschuldigd: Hans Soetemans, Betty Bossaerts, Paul Nagels, leden

De voorzitter opent de vergadering; er zijn 3 verontschuldigingen nl. mevrouw Bossaerts B. en de heren Nagels P. en Soetemans H..

  • Openbaar

    • IGEAN MV: goedkeuren van de agendapunten alsmede de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van het OCMW voor de buitengewone algemene vergadering van 20 december 2023

      Aanwezig: Paula Henderickx, voorzitter OCMW-raad
      Luc Van Hove, burgemeester
      Joris Geens, Steven Van Staeyen, Rudolf Willems, Mieke Maes, Jelle Lauwereys, Schepenen
      Jozef Oorts, May Peeters, Eduardus Belmans, Paul Stulens, Luc Verelst, Oliver Vertruyen, Dirk Vercammen, Johan Vanslambrouck, Maria Van Rompaey, Ward Peeters, Tom Van Bergen, Monique Suls, Marijke Lambrechts, leden
      Annick Smeets, algemeen directeur
      Verontschuldigd: Hans Soetemans, Betty Bossaerts, Paul Nagels, leden
      Feiten en Overwegingen

      De OCMW-raad,
      Gelet op de oprichtingsakte van de opdrachthoudende vereniging IGEAN milieu & veiligheid zoals verleden op de buitengewone algemene vergadering van IGEAN cv van 8 november 2003.
      Gelet op de publicatie van de oprichtingsakte en de statuten in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 19 december 2003.
      Gelet op de beslissing van de Vlaamse minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Cultuur, Jeugd en Ambtenarenzaken van 1 april 2004 houdende goedkeuring van de oprichting en van de statuten van de opdrachthoudende vereniging IGEAN milieu & veiligheid.
      Gelet op de statutenwijziging van IGEAN milieu & veiligheid zoals goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering van 15 juni 2007 en gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 13 augustus 2007 onder nr. 07120366.
      Gelet op de statutenwijziging van IGEAN milieu & veiligheid zoals goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering van 18 december 2013, en goedgekeurd bij ministerieel besluit van 10 april 2014 van de Vlaams minister van Bestuurszaken, Binnenlands bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse rand.
      Gelet op de buitengewone algemene vergadering van 17 juni 2016 waarbij de statutenwijziging en de verlenging van IGEAN milieu & veiligheid tot 21 juni 2034 werden goedgekeurd, en goedgekeurd bij ministerieel besluit van 3 oktober 2016 van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke kansen en Armoedebestrijding.
      Gelet op de statutenwijziging van IGEAN milieu & veiligheid zoals goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering van 19 december 2018, rekening houdend met het nieuwe decreet Lokaal Bestuur en bij ministerieel besluit van 27 maart 2019 van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke kansen en Armoedebestrijding.
      Gelet op de algemene vergadering van 28 juni 2019 waar de statutenwijziging van IGEAN milieu & veiligheid werd goedgekeurd, rekening houdend met het nieuwe decreet Lokaal Bestuur;- dat dit werd bevestigd bij het ministerieel besluit van 17 oktober 2019 van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen.
      Gelet op de jaarvergadering van 25 juni 2021 waarbij de statutenwijziging van IGEAN milieu & veiligheid werd goedgekeurd om digitale vergaderingen mogelijk te maken;- dat dit bevestigd werd bij het ministerieel besluit van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen getekend op 23 november 2021.
      Gelet op het lidmaatschap van het OCMW bij IGEAN milieu & veiligheid.
      Gelet op artikel 432 van het decreet Lokaal Bestuur en artikel 36 van de statuten die bepalen dat er afgezien van de jaarvergadering nog minstens één buitengewone algemene vergadering moet worden georganiseerd in de loop van het laatste trimester van elk jaar;- dat op deze buitengewone algemene vergadering de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het volgende boekjaar besproken worden, alsook een door de raad van bestuur opgestelde begroting wordt voorgelegd.
      Gelet op de raad van bestuur van 18 oktober 2023 die haar goedkeuring gehecht heeft aan nota met de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor 2024 evenals aan de begroting 2024;- dat de buitengewone algemene vergadering deze documenten goedkeurt.
      Gelet op de statuten van IGEAN milieu & veiligheid, in het bijzonder artikel 14, dat het principe bepaalt om een innovatiefonds op te richten;- dat dit innovatiefonds de vereniging in staat moet stellen innovatieve activiteiten, taken en projecten voor de deelnemers te onderzoeken, voor te bereiden, uit te werken en op te starten.
      Gelet dat op voorstel van de raad van bestuur de algemene vergadering aan de deelnemers een bijdrage in het innovatiefonds vraagt.
      Overwegende dat om de continuïteit van deze projecten te garanderen, in eerste instantie gepland werd om ook in 2024 een bijdrage te vragen aan alle deelnemers en deze net zoals in de voorgaande jaren te koppelen aan de omzet met een bijdrage van 0,5%;- dat een korte nota over de activiteiten 2023 in het kader van het innovatiefonds als bijlage is gevoegd.
      Gelet op het voorstel van de raad van bestuur dat door de buitengewone algemene vergadering goedgekeurd wordt.
      Gelet op artikel 431 van het decreet Lokaal Bestuur dat bepaalt dat IGEAN milieu & veiligheid naast een algemene vergadering over een raad van bestuur beschikt.
      Gelet op artikel 434 van het decreet Lokaal Bestuur dat stelt dat het aantal leden van deze raad van bestuur maximaal 15 bedraagt.
      Overwegende dat overeenkomstig artikel 440 van het decreet Lokaal Bestuur aan de vergaderingen van de raad van bestuur eveneens kunnen worden deelgenomen door rechtstreeks door verschillende gemeenten aangewezen afgevaardigden die lid zijn met raadgevende stem;- dat de statuten de criteria vermelden die bepalend zijn voor de wijze van aanwijzing van die afgevaardigden, die altijd raadsleden zijn die in de betrokken gemeenten verkozen zijn op een lijst waarvan geen enkele verkozene deel uitmaakt van het vast bureau, en die in dalende volgorde de volgende zijn:

      1. het geslacht dat het minst vertegenwoordigd is in de raad van bestuur
      2. de eenparigheid van stemmen waarmee de betrokkene werd aangeduid door de gemeenteraad
      3. de jongste kandidaat.

      Overwegende dat alle door de gemeenten voorgedragen kandidaat-bestuurders met raadgevende stem op basis van voormelde criteria per regio gerangschikt worden;- dat in uitvoering van artikel 16§2 van de statuten van IGEAN milieu & veiligheid de buitengewone algemene vergadering van 20 maart 2019 akte heeft genomen van de per regio best gerangschikte kandidaat-bestuurder met raadgevende stem en deze effectief heeft aangeduid, zoals aangepast door de algemene vergadering van 25 juni 2021.
      Overwegende dat met het overlijden van Guy Van den Broek, bestuurder met raadgevende stem regio noord, de initiële rangschikking voor deze regio wordt hernomen op basis waarvan Ludwig Anthonissen, gemeente Brecht, de best gerangschikte kandidaat-bestuurder met raadgevende stem is;- dat de raad van bestuur in zitting van 13 september 2023 heeft beslist de aanduiding van Ludwig Anthonissen, gemeente Brecht – regio noord, als lid van de raad van bestuur met raadgevende stem voor te leggen aan de buitengewone algemene vergadering van IGEAN milieu & veiligheid van 20 december 2023.
      Gelet het besluit van de raad van bestuur van 6 september 2023 waarbij IVEBICA de wens uitdrukt om toe te treden tot IGEAN milieu & veiligheid.
      Overwegende dat in uitvoering van artikel 420 van het decreet Lokaal Bestuur en artikel 7 van de statuten van IGEAN de vraag tot toetreding ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de algemene vergadering.
      Gelet dat artikel 11 van de statuten van IGEAN stelt dat de algemene vergadering de bedragen bepaalt die moeten geplaatst worden door IVEBICA;- dat de algemene vergadering tenslotte het aantal maatschappelijke aandelen bepaalt welke aan de deelnemers toegekend worden en bepaalt welk bedrag moet gestort worden;- dat naar analogie met de andere “niet-gemeentelijke” deelnemers, er aan IVEBICA 5 aandelen worden toegekend, elk met een waarde van 12,50 euro of een totaal bedrag van 62,50 euro;- dat dit bedrag volledig geplaatst en volstort moet worden.
      Gelet op de statuten van IGEAN milieu & veiligheid, in het bijzonder artikel 28 dat bepaalt dat er een adviescomité “milieu” en een adviescomité “veiligheid” opgericht wordt;- dat een adviescomité wordt opgericht op grond van de meervoudige doelstellingen van de vereniging en in aantal beperkt blijft tot het aantal doelstellingen;- dat enkel de gemeenten die belang hebben bij de betrokken doelstelling vertegenwoordigd zijn in dit adviescomité, dat bestaat uit uitvoerende mandatarissen die bevoegd zijn voor de betrokken doelstelling.
      Gelet op het adviescomité “milieu” dat bestaat uit de schepenen van leefmilieu van de betrokken deelnemers;- dat het adviescomité “veiligheid” bestaat uit één vertegenwoordiger van elke betrokken deelnemer als vertegenwoordigers van de werkgevers, evenals uit maximum zeven vertegenwoordigers van de werknemers en de vertegenwoordigers van de arbeidsinspectie die van rechtswege deel uitmaken van dit comité.
      Gelet op de beslissing van 8 juni 2023 waarbij het OCMW Boom mevrouw Inge De Ridder voorstelt als lid voor het adviescomité veiligheid;- dat bij beslissing van 6 september 2023 de raad van bestuur van IVEBICA de heer Eddy Soetwey voorstelt als lid voor het adviescomité veiligheid;- dat de benoeming van deze leden wordt voorgelegd aan de buitengewone algemene vergadering.
      Gelet op de beslissing genomen tijdens de bijeenkomst van de raad van bestuur van 18 oktober 2023 om de buitengewone algemene vergadering te organiseren op een digitale wijze op 20 december 2023 om 19.00 uur met volgende dagorde:

      1. goedkeuren van de nota met de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor 2024
      2. goedkeuren van de begroting 2024
      3. innovatiefonds – bepalen bijdrage 2024
      4. aanduiden bestuurder met raadgevende stem
      5. toetreding aanvaarden van IVEBICA
      6. benoemen leden adviescomités.

      Dat in diezelfde zitting de raad van bestuur haar goedkeuring heeft gehecht aan de bijhorende documenten.
      Gelet op het schrijven van IGEAN milieu & veiligheid van 20 oktober 2023 met de uitnodiging en de dagorde voor de buitengewone algemene vergadering van 20 december 2023;- dat de volgende documenten via het infonet ter beschikking werden gesteld:

      1. de cijfergegevens over de inwoners en het kapitaal
      2. de uittreksels uit de beslissingen van de raad van bestuur van 18.10.2023
      3. de nota met de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie met de begroting voor 2024
      4. de nota over het innovatiefonds.

      Gelet op het decreet Lokaal Bestuur, in het bijzonder artikel 432, alinea 3 en artikel 34§1 van de statuten waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.
      Gelet op zijn beslissing van 14 februari 2019 waarbij mevrouw Paula Henderickx, voorzitter van de OCMW-raad en de heer Dirk Vercammen, raadslid, respectievelijk werden aangesteld tot vertegenwoordiger van OCMW Zandhoven en tot plaatsvervanger van de vertegenwoordiger van het OCMW, om deel te nemen aan alle algemene vergaderingen van IGEAN milieu & veiligheid die vanaf het jaar 2019 tot en met 31 december 2024 worden georganiseerd.
      Overwegende dat er geen redenen voorhanden zijn om de goedkeuring van de agendapunten te weigeren.
      Overwegende dat de buitengewone algemene vergadering op zich geen financiële gevolgen heeft voor het bestuur.
      Op voorstel van het vast bureau.
      Gelet op de voorgaande bespreking en adviezen.
      Gelet op de statuten van IGEAN milieu & veiligheid.
      Gelet op het decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, en latere wijzigingen.

      Publieke stemming
      Aanwezig: Paula Henderickx, Luc Van Hove, Joris Geens, Steven Van Staeyen, Rudolf Willems, Mieke Maes, Jelle Lauwereys, Jozef Oorts, May Peeters, Eduardus Belmans, Paul Stulens, Luc Verelst, Oliver Vertruyen, Dirk Vercammen, Johan Vanslambrouck, Maria Van Rompaey, Ward Peeters, Tom Van Bergen, Monique Suls, Marijke Lambrechts, Annick Smeets
      Voorstanders: Paula Henderickx, Luc Van Hove, Joris Geens, Steven Van Staeyen, Rudolf Willems, Mieke Maes, Jelle Lauwereys, Jozef Oorts, May Peeters, Eduardus Belmans, Paul Stulens, Luc Verelst, Oliver Vertruyen, Dirk Vercammen, Johan Vanslambrouck, Maria Van Rompaey, Ward Peeters, Tom Van Bergen, Monique Suls, Marijke Lambrechts
      Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
      Besluit

      Artikel 1.
      De OCMW-raad neemt kennis van de volledige dagorde van de buitengewone algemene vergadering van IGEAN milieu & veiligheid die zal gehouden worden op een digitale wijze op 20 december 2023 om 19.00 u evenals van alle daarbij horende documenten en neemt op basis hiervan volgende beslissingen:

      1. goedkeuren van de nota met de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor 2024
      2. goedkeuren van de begroting 2024
      3. innovatiefonds – bepalen bijdrage 2024
      4. aanduiden bestuurder met raadgevende stem
      5. toetreding aanvaarden van IVEBICA
      6. benoemen leden adviescomités.

      Artikel 2.
      De vertegenwoordiger van het OCMW, die met een afzonderlijk besluit werd benoemd, wordt gemandateerd om op de buitengewone algemene vergadering van IGEAN milieu & veiligheid van 20 december 2023 deel te nemen aan de bespreking over de in artikel 1 vermelde agendapunten en te beraadslagen en te beslissen overeenkomstig dit besluit en verder al het nodige te doen om de volledige agenda af te werken.
      Artikel 3.
      Een afschrift van deze beslissing zal aan IGEAN milieu & veiligheid (info@igean.be) en aan de dienst Secretariaat bezorgd worden.

    • IGEAN DV: goedkeuren van de agendapunten alsmede de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van het OCMW voor de buitengewone algemene vergadering van 20 december 2023

      Aanwezig: Paula Henderickx, voorzitter OCMW-raad
      Luc Van Hove, burgemeester
      Joris Geens, Steven Van Staeyen, Rudolf Willems, Mieke Maes, Jelle Lauwereys, Schepenen
      Jozef Oorts, May Peeters, Eduardus Belmans, Paul Stulens, Luc Verelst, Oliver Vertruyen, Dirk Vercammen, Johan Vanslambrouck, Maria Van Rompaey, Ward Peeters, Tom Van Bergen, Monique Suls, Marijke Lambrechts, leden
      Annick Smeets, algemeen directeur
      Verontschuldigd: Hans Soetemans, Betty Bossaerts, Paul Nagels, leden
      Feiten en Overwegingen

      De OCMW-raad,
      Gelet op het koninklijk besluit van 3 januari 1969 tot oprichting van de coöperatieve vennootschap Intercommunale Grondbeleid en Expansie Antwerpen, verder IGEAN cv genoemd, en gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 8 juli 1969.
      Gelet op de buitengewone algemene vergadering van IGEAN cv van 8 november 2003 waarmee IGEAN cv omgevormd wordt tot een dienstverlenende vereniging IGEAN dienstverlening, en gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 19 december 2003.
      Gelet op de beslissing van de Vlaamse minister van Binnenlandse Aangelegenheden,
      Cultuur, Jeugd en Ambtenarenzaken van 1 april 2004 houdende goedkeuring van de wijzigingen van de statuten en de omvorming van IGEAN cv in een dienstverlenende vereniging.
      Gelet op de statutenwijziging van IGEAN dienstverlening zoals goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering van 15 juni 2007 en gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 13 augustus 2007 onder nr. 07120366.
      Gelet op de statutenwijziging van IGEAN dienstverlening zoals goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering van 18 december 2013, en goedgekeurd bij ministerieel besluit van 10 april 2014 van de Vlaamse minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse rand.
      Gelet op de buitengewone algemene vergadering van 17 juni 2016 waarbij de statutenwijziging en de verlenging van IGEAN dienstverlening tot 21 juni 2034 werden goedgekeurd, en goedgekeurd bij ministerieel besluit van 3 oktober 2016 van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding.
      Gelet op de statutenwijziging van IGEAN dienstverlening zoals goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering van 19 december 2018, rekening houdend met het nieuwe decreet Lokaal Bestuur en bij ministerieel besluit van 19 maart 2019 van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke kansen en Armoedebestrijding bevestigd.
      Gelet de statutenwijziging van IGEAN dienstverlening zoals goedgekeurd op de jaarvergadering van 28 juni 2019, rekening houdend met het nieuwe decreet Lokaal Bestuur en bevestigd bij het ministerieel besluit van 17 oktober 2019 van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen.
      Gelet op de jaarvergadering van 19 juni 2020 waarin de statutenwijziging van IGEAN dienstverlening werd goedgekeurd, in het kader van de oprichting van een zelfstandige groepering;- dat dit bevestigd werd bij het ministerieel besluit van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen getekend op 25 januari 2021.
      Gelet op de jaarvergadering van 25 juni 2021 waarin de statutenwijziging van IGEAN dienstverlening goedgekeurd werd om digitale vergaderingen mogelijk te maken;- dat dit bevestigd werd bij het ministerieel besluit van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen getekend op 23 november 2021.
      Gelet op het lidmaatschap van het OCMW bij IGEAN dienstverlening.
      Gelet op artikel 432 van het decreet Lokaal Bestuur en artikel 35 van de statuten die bepalen dat er afgezien van de jaarvergadering nog minstens één buitengewone algemene vergadering moet worden georganiseerd in de loop van het laatste trimester van elk jaar;- dat op deze buitengewone algemene vergadering de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het volgende boekjaar besproken worden, alsook een door de raad van bestuur opgestelde begroting wordt voorgelegd.
      Gelet op de raad van bestuur van 18 oktober 2023 houdende de goedkeuring van de nota met de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor 2024 en de begroting 2024;- dat de buitengewone algemene vergadering deze documenten goedkeurt.
      Gelet op artikel 431 van het decreet Lokaal Bestuur dat bepaalt dat IGEAN dienstverlening naast een algemene vergadering over een raad van bestuur beschikt.
      Gelet op artikel 434 van het decreet Lokaal Bestuur dat stelt dat het aantal leden van deze raad van bestuur maximaal 15 bedraagt.
      Gelet op het ontslag als schepen en OCMW-raadslid van Koen Volckaerts, burgemeester Hove;- dat hij bijgevolg ook geen lid meer is van de raad van bestuur.
      Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van Hove om in zitting van 26 september 2023 de heer Lenn De Cleene voor te dragen als kandidaat-bestuurder voor de raad van bestuur van IGEAN dienstverlening;- dat de benoeming van deze bestuurder wordt voorgelegd aan de buitengewone algemene vergadering van 20 december 2023.
      Gelet het besluit van de raad van bestuur van 6 september 2023 waarbij IVEBICA de wens uitdrukt om toe te treden tot IGEAN dienstverlening.
      Overwegende dat in uitvoering van artikel 420 van het decreet Lokaal Bestuur en artikel 7 van de statuten van IGEAN de vraag tot toetreding ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de algemene vergadering.
      Gelet dat artikel 11 van de statuten van IGEAN stelt dat de algemene vergadering de bedragen bepaalt die moeten geplaatst worden door IVEBICA;- dat de algemene vergadering tenslotte het aantal maatschappelijke aandelen bepaalt welke aan de deelnemers toegekend worden en bepaalt welk bedrag moet gestort worden;- dat naar analogie met de andere “niet-gemeentelijke” deelnemers, er aan IVEBICA 5 aandelen worden toegekend, elk met een waarde van 12,50 euro of een totaal bedrag van 62,50 euro;- dat dit bedrag volledig geplaatst en volstort moet worden.
      Gelet op de beslissing genomen tijdens de bijeenkomst van de raad van bestuur van 18 oktober 2023 om de buitengewone algemene vergadering op een digitale wijze te organiseren op woensdag 20 december 2023 om 19.00 uur met volgende dagorde:

      1. goedkeuren van de nota met de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor 2024
      2. goedkeuren van de begroting 2024
      3. benoemen bestuurder
      4. aanvaarden van toetreding IVEBICA.

      Dat in diezelfde zitting heeft de raad van bestuur haar goedkeuring gehecht aan de bijhorende documenten.
      Gelet op het schrijven van IGEAN dienstverlening van 20 oktober 2023 met de uitnodiging en de dagorde voor de buitengewone algemene vergadering van 20 december 2023;- dat de volgende documenten via het infonet ter beschikking werden gesteld:

      1. de cijfergegevens over de inwoners en het kapitaal
      2. de uittreksels uit de beslissingen van de raad van bestuur van 18 oktober 2023
      3. de nota met de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie met de begroting voor 2024.

      Gelet op het decreet Lokaal Bestuur, in het bijzonder artikel 432, alinea 3 en artikel 33 §1 van de statuten waarbij bepaald wordt dat de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger dient te worden herhaald voor elke algemene vergadering.
      Gelet op zijn beslissing van 14 februari 2019 waarbij mevrouw Paula Henderickx, voorzitter van de OCMW-raad en de heer Dirk Vercammen, raadslid, respectievelijk werden aangesteld tot vertegenwoordiger van OCMW Zandhoven en tot plaatsvervanger van de vertegenwoordiger van het OCMW, om deel te nemen aan alle algemene vergaderingen van IGEAN dienstverlening die vanaf het jaar 2019 tot en met 31 december 2024 worden georganiseerd.
      Overwegende dat geen redenen voorhanden zijn om goedkeuring van de agendapunten te weigeren.
      Overwegende dat de buitengewone algemene vergadering op zich geen financiële gevolgen heeft voor het bestuur.
      Gelet op voorstel van het vast bureau.
      Gelet op de voorgaande bespreking en adviezen.
      Gelet op de statuten van IGEAN dienstverlening.
      Gelet op het decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, en latere wijzigingen.

      Publieke stemming
      Aanwezig: Paula Henderickx, Luc Van Hove, Joris Geens, Steven Van Staeyen, Rudolf Willems, Mieke Maes, Jelle Lauwereys, Jozef Oorts, May Peeters, Eduardus Belmans, Paul Stulens, Luc Verelst, Oliver Vertruyen, Dirk Vercammen, Johan Vanslambrouck, Maria Van Rompaey, Ward Peeters, Tom Van Bergen, Monique Suls, Marijke Lambrechts, Annick Smeets
      Voorstanders: Paula Henderickx, Luc Van Hove, Joris Geens, Steven Van Staeyen, Rudolf Willems, Mieke Maes, Jelle Lauwereys, Jozef Oorts, May Peeters, Eduardus Belmans, Paul Stulens, Luc Verelst, Oliver Vertruyen, Dirk Vercammen, Johan Vanslambrouck, Maria Van Rompaey, Ward Peeters, Tom Van Bergen, Monique Suls, Marijke Lambrechts
      Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
      Besluit

      Artikel 1.
      De OCMW-raad neemt kennis van de volledige dagorde van de buitengewone algemene vergadering van IGEAN dienstverlening die digitaal zal georganiseerd worden op woensdag 20 december 2023 om 19 u evenals van alle daarbij horende documenten en neemt op basis hiervan volgende beslissingen:

      1. goedkeuren van de nota met de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor 2024
      2. goedkeuren van de begroting 2024
      3. benoemen bestuurder
      4. aanvaarden van toetreding IVEBICA.

      Artikel 2.
      De vertegenwoordiger van het OCMW, die met een afzonderlijk besluit werd benoemd, wordt gemandateerd om op de buitengewone algemene vergadering van IGEAN dienstverlening van woensdag 20 december 2023 om 19.00 uur deel te nemen aan de bespreking over de in artikel 1 vermelde agendapunten en te beraadslagen en te beslissen overeenkomstig dit besluit en verder al het nodige te doen om de volledige agenda af te werken.
      Artikel 3.
      Een afschrift van deze beslissing zal aan IGEAN dienstverlening (info@igean.be) en aan de dienst Secretariaat bezorgd worden.

    • Cipal dv: goedkeuren van de agendapunten alsmede de vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van het OCMW voor de algemene vergadering van 14 december 2023

      Aanwezig: Paula Henderickx, voorzitter OCMW-raad
      Luc Van Hove, burgemeester
      Joris Geens, Steven Van Staeyen, Rudolf Willems, Mieke Maes, Jelle Lauwereys, Schepenen
      Jozef Oorts, May Peeters, Eduardus Belmans, Paul Stulens, Luc Verelst, Oliver Vertruyen, Dirk Vercammen, Johan Vanslambrouck, Maria Van Rompaey, Ward Peeters, Tom Van Bergen, Monique Suls, Marijke Lambrechts, leden
      Annick Smeets, algemeen directeur
      Verontschuldigd: Hans Soetemans, Betty Bossaerts, Paul Nagels, leden
      Feiten en Overwegingen

      De OCMW-raad,
      Gelet op het decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, in het bijzonder op artikel 77 inzake de bevoegdheid van de OCMW-raad en inzake de intergemeentelijke samenwerking, en latere wijzigingen.
      Gelet op de laatst gecoördineerde statuten van de dienstverlenende vereniging Cipal (hierna kortweg ‘Cipal dv’) van 22 januari 2019.
      Overwegende dat OCMW Zandhoven deelnemer is van Cipal dv.
      Gelet op zijn beslissing van 14 februari 2019 waarbij mevrouw Bossaerts Betty, raadslid en de heer Lauwereys Jelle, schepen, respectievelijk werden aangesteld tot vertegenwoordiger van de OCMW Zandhoven en tot plaatsvervanger van de vertegenwoordiger van het OCMW, om deel te nemen aan alle algemene vergaderingen van de dienstverlenende vereniging Cipal die vanaf het jaar 2019 tot en met 31 december 2024 worden georganiseerd.
      Gelet op de oproepingsbrief van 26 oktober 2023 tot de algemene vergadering van Cipal dv die digitaal doorgaat op 14 december 2023 om 16 uur met de volgende agendapunten:

      1. Toetreding en aanvaarding van nieuwe deelnemers
      2. Bespreking en goedkeuring van de begroting voor het boekjaar 2024
      3. Goedkeuring van het verslag, staande de vergadering

      Gelet op de toelichtende nota van Cipal dv betreffende de agendapunten van deze algemene vergadering.
      Gelet op de voorstellen van de raad van bestuur van Cipal dv.
      Overwegende dat geen redenen voorhanden zijn om goedkeuring van de agendapunten te weigeren.

      Publieke stemming
      Aanwezig: Paula Henderickx, Luc Van Hove, Joris Geens, Steven Van Staeyen, Rudolf Willems, Mieke Maes, Jelle Lauwereys, Jozef Oorts, May Peeters, Eduardus Belmans, Paul Stulens, Luc Verelst, Oliver Vertruyen, Dirk Vercammen, Johan Vanslambrouck, Maria Van Rompaey, Ward Peeters, Tom Van Bergen, Monique Suls, Marijke Lambrechts, Annick Smeets
      Voorstanders: Paula Henderickx, Luc Van Hove, Joris Geens, Steven Van Staeyen, Rudolf Willems, Mieke Maes, Jelle Lauwereys, Jozef Oorts, May Peeters, Eduardus Belmans, Paul Stulens, Luc Verelst, Oliver Vertruyen, Dirk Vercammen, Johan Vanslambrouck, Maria Van Rompaey, Ward Peeters, Tom Van Bergen, Monique Suls, Marijke Lambrechts
      Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
      Besluit

      Artikel 1.
      De agendapunten van de algemene vergadering van Cipal dv van 14 december 2023 worden goedgekeurd.
      Artikel 2.
      De vertegenwoordiger van het OCMW, aangesteld in zitting van 14 februari 2019 wordt gemandateerd om op de algemene vergadering van Cipal dv van 14 december 2023 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden) te handelen en te beslissen conform de beslissingen die door de OCMW-raad zijn genomen.
      Artikel 3.
      Het vast bureau wordt gelast met de uitvoering van onderhavig besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan Cipal dv.
      Artikel 4.
      Een afschrift van deze beslissing zal aan Cipal dv (infoavdv@cipal.be) en de dienst Secretariaat bezorgd worden.

    • Kennisgeving goedkeuring jaarrekening 2022 van OCMW Zandhoven

      Aanwezig: Paula Henderickx, voorzitter OCMW-raad
      Luc Van Hove, burgemeester
      Joris Geens, Steven Van Staeyen, Rudolf Willems, Mieke Maes, Jelle Lauwereys, Schepenen
      Jozef Oorts, May Peeters, Eduardus Belmans, Paul Stulens, Luc Verelst, Oliver Vertruyen, Dirk Vercammen, Johan Vanslambrouck, Maria Van Rompaey, Ward Peeters, Tom Van Bergen, Monique Suls, Marijke Lambrechts, leden
      Annick Smeets, algemeen directeur
      Verontschuldigd: Hans Soetemans, Betty Bossaerts, Paul Nagels, leden
      Feiten en Overwegingen

      De OCMW-raad,
      Gelet op zijn beslissing van 22 juni 2023 waarbij de jaarrekening 2022 van het OCMW werd vastgesteld.
      Gelet op het schrijven van Agentschap Binnenlands Bestuur van 6 november 2023 met kenmerk LF-JRBBC-23.0354 waarbij men meedeelt dat de jaarrekening van het OCMW Zandhoven werd goedgekeurd.
      Gelet op artikel 332 §1, 3de lid van het decreet Lokaal Bestuur van 22 december 2017, en latere wijzigingen, dat stelt dat alle besluiten en opmerkingen van de toezichthoudende overheid ter kennis worden gebracht op de eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad.

      Besluit

      Artikel 1.
      De OCMW-raad neemt kennis van het besluit van de gouverneur houdende de goedkeuring van de jaarrekening 2022 van het OCMW Zandhoven.
      Artikel 2.
      Een afschrift van deze beslissing zal overgemaakt worden aan de dienst Secretariaat.

  • Goedkeuren verslag

    • Verslag vorige zitting

      Aanwezig: Paula Henderickx, voorzitter OCMW-raad
      Luc Van Hove, burgemeester
      Joris Geens, Steven Van Staeyen, Rudolf Willems, Mieke Maes, Jelle Lauwereys, Schepenen
      Jozef Oorts, May Peeters, Eduardus Belmans, Paul Stulens, Luc Verelst, Oliver Vertruyen, Dirk Vercammen, Johan Vanslambrouck, Maria Van Rompaey, Ward Peeters, Tom Van Bergen, Monique Suls, Marijke Lambrechts, leden
      Annick Smeets, algemeen directeur
      Verontschuldigd: Hans Soetemans, Betty Bossaerts, Paul Nagels, leden
      Feiten en Overwegingen

      Gezien er tijdens de raadzitting van heden geen verdere opmerkingen worden gemaakt over de redactie van de notulen van de OCMW-raad van 19 oktober 2023  overeenkomstig art. 32 van het decreet Lokaal Bestuur, zijn de notulen van bedoelde zitting, goedgekeurd.

Namens OCMW-raad,

Annick Smeets
algemeen directeur

Paula Henderickx
voorzitter OCMW-raad